CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT davant de la situació del mercat de treball i l’EPA del 4t trimestre de 2013

Dilluns, 27 gener, 2014
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

CGT ES PREGUNTA I PLANTEJA A LA SOCIETAT: per què riuen i s'alegren aquests “sense vergonya” del PP, davant el desastre de l'ocupació i l'augment de la precarietat i la pobresa de la classe obrera?

L'Enquesta de Població Activa del 4t trimestre del 2013, ens mostra el desastre que tenim les treballadores i treballadors des de fa 6 anys, data de l'inici de l'estafa social, que ells anomenen crisis.

La desolació del mercat de treball, és patètica:

- Gairebé 4 milions de llocs de treball han estat eliminats pels empresaris i els seus governs (PP/PSOE).

- En el 2013 s'ha produït una caiguda de 832.000 llocs de treball.

- Des de l'inici de l'estafa-crisi, han estat destruïts, eliminats del sector públic gairebé mig milió de llocs de treball.

- A desembre de 2013 1,8 milions de llars, és a dir 6 milions de persones tenen a tots els seus treballadors/es actius en atur, la qual cosa els condemna a la pobresa severa.

- I 700.00 llars, és a dir 2,3 milions de persones, no ingressen gens, estan condemnats en la pobresa extrema.

La Reforma Laboral del PP s'ha endut per davant més de 1 Milió d'ocupacions des que governen i ha expulsat a les persones treballadores amb ocupacions fixes i a temps complet: es destrueixen 218.000 ocupacions a temps complet en el 2013 i augmenten en 54.000 les ocupacions a temps parcial.

La taxa d'atur augmenta i puja fins al 26,03%, situant els desocupats/des en 5.897.000 persones i el més greu és que la Població Activa disminueix a causa de l'emigració doncs el personal ja ni tan sols manifesta la seva intenció de buscar ocupació.

La Població Activa a tornat a la del 2008, situant-se en 22,6 milions de persones, perdent 267.000 persones solament en el 2013, i les ocupades s'han situat a nivells del 2002, és a dir 16,7 milions de persones.

Els desocupats de més edat cada vegada passen més temps parats i desocupats: 3,5 milions de desocupats/des porten més de 1 any en l'atur i 2,3 milions de desocupats/des en porten més de dos.

Les prestacions d'atur, les seves caigudes, les seves manques, són dramàtiques: Mig milió de persones perdrà les seves prestacions d'atur en el 2014 i més de 4 milions de persones no reben prestació d'atur, sent la taxa de cobertura del 33,1%.

Per a la CGT la sortida a aquesta “estafa-crisi” no pot ser tornar als anys 50 del segle passat: emigració, fam, falta de llibertat i de justícia social. Aquí ens estan portant governants i empresaris.

Per a la CGT només hi ha un camí: el repartiment del treball i de la riquesa i aquest camí només el garanteix la lluita.

ÉS NECESSÀRIA UNA VAGA GENERAL JA!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció