CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT davant els 394 acomiadaments acordats per Seat

Dimecres, 13 gener, 2010

JA N'HI HA PROU D'AGRESSIONS DE LA DIRECCIÓ A LA PLANTILLA DE SEAT!!!

Divendres passat dia 8 la Direcció de SEAT ens va informar per boca del President de SEAT, Sr. James Muir que acomiadaria a més de dos-cents treballadors de les àrees de TAS i indirectes. Davant la confusió creada pels mitjans de comunicació volem aclarir que les dades que ens van donar en la reunió del divendres són les següents:

Afectats: 394 de 5598 de plantilla.

Afectats plantilla: Directors 8 de 152, PECs 54 de 690, TAS 234 de 3265, MOIs 98 de 1491.

La distribució del personal afectat seria la següent: 18 ja s'han anat de SEAT, 25 han estat exclosos per maternitat i malaltia; 129 serien prejubilables, 222 serien acomiadaments (35 PECs i 187 personal de conveni).

La CGT davant aquestes notícies manifestem el següent:

• Davant la possibilitat que algú cregui el contrari cal aclarir que AQUESTA AGRESSIÓ ÉS A TOTS ELS TREBALLADORS DE SEAT, DE CATALUNYA I DE L'ESTAT ESPANYOL. Una vegada més la Patronal espanyola (CEOE) experimenta amb la plantilla de SEAT i posa com exemple a seguir les mesures de RR.HH davant les negociacions del Pacte Social que s'està preparant.

• El nostre rebuig a les mesures que s'apliquen, que considerem injustificades i amb mala fe per part de l'empresa, han obviat el més elemental procediment de correcció si fos veritat que hi ha actituds per part de treballadors que siguin de baix rendiment.

• No es pot entendre que es malgastin 42 milions d'euros en una neteja que se li ha ficat en el cap a algú de la Direcció de SEAT, diners generats a costa de l'esforç de tots els treballadors i després de l'aportació de 300 milions de les Administracions.

• Aquesta mesura és pròpia d'un terrorisme empresarial caduc i més proper a mesures autoritàries que a la imatge d'empresa moderna que ens oferixen de la Nova SEAT, tal mesura no creiem que aconsegueixi una major eficiència.

• Aquests acomiadaments anunciats vénen després d'una campanya mediàtica de remers i patades en el cul manifestades pel sr. Muir, que demostren clarament que ha vingut, com tots els seus antecessors, a agredir als treballadors i treballadores de SEAT i convertir les factories en camps de concentració.

• Aquesta actitud és tan greu com la succeïda al desembre de 2005, quan es va decidir acomiadar a 660 treballadors, les respostes, a més de les jurídiques, haurien de ser unitàries i en proporció amb l'agressió rebuda.

• Respecte al comunicat d'última hora que SEAT va editar amb el títol de “SEAT renova part del personal indirecte per a guanyar eficiència”, considerem que és un insult que no es mereixen els treballadors de SEAT. Doncs hem demostrat de sobres TOTS que sabem remar bé, no sent correspostos amb les males arts que els timoners de SEAT han realitzat fins al dia d'avui, no oblidem que la situació de l'empresa la determinen les decisions de vetar-nos mercats emergents.

• El President de SEAT està demostrant al poc temps d'arribar que no sap manejar bé el timó d'aquesta galera que vol convertir a SEAT, per tant ens preguntem si el nostre esforç a remar servirà per alguna cosa.

• Aquesta actitud va encaminada a acoquinar encara més a TOTA la plantilla i iniciar una “negociació de Conveni” que la seva posició sigui més favorable i en els treballadors augmenti el descoratjament.

ACTUACIONS I PROPOSTES DE LA CGT

Després de la reunió la CGT ha manifestat als responsables de la resta de seccions sindicals que era necessaria una reunió urgent, doncs entenem que cal donar una contestació unitària i en la mesura proporcional que és l'agressió, l'única coincidència ha estat el Comunicat Conjunt emès a la plantilla el dia 11 de gener.

Respecte a la nostra proposta de convocar una assemblea unitària de tot el col·lectiu d'oficines i tècnics, no la van considerar oportuna realitzar-la de moment. També vam proposar a UGT i CCOO que retiressin la signatura de l'acord de treball en festius i iniciar el procés de convocatòria de vaga legal si l'empresa continua amb la implantació de les RDEs.

La CGT va reunir divendres passat al col·lectiu de TAS i MOI per a informar i valorar accions, en Ple ampliat de la CGT realitzat el dilluns a la tarda es van prendre els següents acords:

* No signar la pròrroga de l'acord de treball en festius.

* La realització d'assemblees unitàries i confluir en denúncia jurídica unitària.

* Eliminar l'allargament de la jornada de treball en el col·lectiu TAS, i obrir un procediment de descripció de les tasques amb delimitació de les mateixes.

Avisem als treballadors que puguin veure's afectats que busquin l'assessorament i la presència d'un representant sindical, si són cridats davant la prefectura o personal.

CONCLUSIONS:

Una vegada més l'empresa utilitza la divisió dels treballadors i sindicats per a portar a terme un pla de reestructuració, per això és necessari respondre de manera unitària i en proporció amb l'agressió rebuda. Cal exigir una reunió del Comitè Intercentres amb el Comitè Executiu de SEAT, amb el President de SEAT al capdavant.

És important recordar que l'empresa ha trencat unilateralment el compromís que va contreure quan les negociacions del Q3, que era el manteniment dels llocs de treball i que li ha suposat a l'empresa l'estalvi de més de més de 4,4 MM d'euros en costos salarials. Per tant davant aquest incompliment procedeix que s'iniciïn JA les negociacions del Conveni Col·lectiu retirant-se la congelació de l'any 2010.

Per desgràcia portem molt temps sofrint la desunió entre els col·lectius obrer i tècnic, aquesta situació hem de canviar-la ja, tots som treballadors de la mateixa empresa. Ara més que mai es fa palesa la indiferència i falta de respecte de l'empresa cap a tots per igual. Per a l'empresa som tots iguals (és a dir res, un número). Mostra d'això són els acomiadaments que RRHH va realitzar estant a casa dos companys del taller 9 la setmana de festes de cap d'any, al·legant baix rendiment i aplicant l'article 54, 2. i) de l'Estatut contra els Treballadors.

NOMÉS AMB LA UNIÓ DE TOTS ELS TREBALLADORS ACONSEGUIREM ATURAR AIXÒ, HEM DE CONTESTAR TOTS JUNTS AMB LA MAJOR CONTUNDÈNCIA I FORÇA, QUAN ENS TOQUEN A UN, ENS TOQUEN A TOTS.

Seccions Sindicals de CGT del Grup SEAT

www.cgtbarcelona.org/cgtseat