CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT davant la macrobeatificació del 13 d’octubre a Tarragona: Avui com ahir, no passaran!

Divendres, 11 octubre, 2013

El 13 d'octubre de 2013 es beatificaran a Tarragona 522 religiosos morts durant la Guerra Civil. La Conferència Episcopal afirma que aquestes persones són màrtirs de la fe, víctimes de la persecució religiosa que segons ells va tenir lloc durant "els anys trenta" del segle XX.

Així és com ens expliquen la història els que van guanyar la guerra. El que no ens expliquen és que l'Església havia pres i va continuar prenent part activa en els conflictes socials d'aquella època. Va defensar amb violència un estat catòlic, que no hi hagués llibertat de culte, ni escoles laiques, ni divorci, ni matrimoni civil. Però, sobretot, va lluitar pels seus privilegis i per mantenir el seu poder a les institucions. L'Església volia recuperar les subvencions estatals i les grans propietats que mantenia fora de la producció i que li servien per a especular.

Quan es va produir el cop d'estat, l'Església va prendre partit ràpidament partit del costat dels feixistes, denominant l'aixecament franquista "Cruzada Nacional" i guerra santa en defensa de la religió. Va beneir les armes i les banderes dels batallons que partien cap el front. Va treure al dictador sota pal·li, va celebrar els bombardejos finançats amb els diners de l'Alemanya nazi i la Itàlia feixista, i va ser (i segueix sent) còmplice dels assassinats, passejats, torturats, desapareguts,… Aquesta Església avui vol fer-nos creure que tan sols va ser una víctima.

Aquesta Església franquista és la que es reuneix del 11 al 13 d'Octubre a Tarragona

L'Església que es nega a investigar els crims del Franquisme, la que diu que tots els que encara busquen als seus morts en les cunetes únicament cerquen la revenja, la que és incapaç de demanar perdó i acceptar que es faci justícia.

Aquesta és l'Església colpista a la que plantem cara

A l'Església que vol controlar-nos des de l'escola i fins a l'hospital. L'Església que vol condemnar-nos pel que fem en el llit i dins dels nostres úters. L'Església que allibera a canvi de limitar totes les nostres llibertats. Avui com ahir.

A l'Església rica, riquíssima en propietats gràcies a un espoli de segles i que, no obstant això, conta amb innombrables privilegis fiscals. L'Església dels pobres que no vol compartir amb els i les necessitades que ella mateixa provoca. Avui com ahir.
Avui com ahir, l'Església té nombrosos privilegis a defensar. I, avui com ahir, és necessari lluitar contra ells. Durant aquells famosos anys trenta milers de persones, Durruti, Ascaso i moltes persones anònimes van sortir al carrer i es van organitzar davant la tirania del feixisme i de l'Església que li donava suport. Avui toca tornar-hi.

Aquestes beatificacions no són només l'homenatge d'un grup religiós als seus morts. Al seu darrere s'hi amaga la reivindicació d'una estratègia política que ens afecta a tots i totes per part d'una poderosíssima organització còmplice d'un genocidi. Ens concerneix, cal ser-hi.

Com deia Durruti, al Feixisme no se'l discuteix (ni se l'ignora), se'l destrueix.

Per tot això us animem a sumar-vos a la manifestació que tindrà lloc a Tarragona el dia 12 d'Octubre, a les 18 hores, en la plaça dels “Despullats” (Rambla Nova), per a expressar el nostre rebuig a aquests actes.

No passaran!!!

Federació Intercomarcal CGT Tarragona
Federació Comarcal Baix Camp-Priorat CGT
Federació Comarcal Baix Penedès CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció