CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT davant l’enduriment en l’accés a l’ajuda de 400 euros i l’avantprojecte de la Llei de mesures de flexibilització i foment del mercat de vivendes

Dimarts, 28 agost, 2012

EL GOVERN S'ENTESTA EN EMPOBRIR ALS MÉS FEBLES

Endureix l'accés a l'ajuda de 400 euros

El desallotjament exprés no afronta el problema de l'habitatge

Per a la CGT, en el Consell de Ministres del passat divendres, segons recull el BOE del dissabte 25 d'agost, el govern autoritari i populista del PP, com bon govern d'ultradreta, un govern il·legítim socialment, en clar frau “democràtic” i valedor dels interessos de les grans corporacions empresarials i financeres, torna a aprovar mitjançant un altre decretazo, noves mesures econòmiques i socials per a acarnissar-se contra les i els més febles.

El govern afronta el major problema del país de l'única manera que sap fer-lo, amb malvolença cap a les persones en atur, empobrint encara més a qui menys tenen, a l'endurir les condicions d'accés a l'ajuda econòmica anomenada Pla Prepara, exigint 12 mesos continuats d'atur, retirant l'ajuda a qui fins a ara podien rebre-la, tenint en compte els ingressos del conjunt de la unitat familiar on viu la persona parada per a treure-li aquest dret, exigint demostrar documentalment que es porta buscant treball els últims trenta dies.

Ja al juny aquest govern va reduir i va endurir les condicions d'accés a la prestació per atur de les persones parades disminuint les quantitats a cobrar amb la finalitat d'incentivar “la recerca d'una ocupació” que a dia d'avui es nega a gairebé 6 milions de persones augmentant a l'una els impostos directes i indirectes a la classe treballadora.

Dels gairebé 6 milions de desocupats/des estadísticament comptabilitzats (EPA) - gairebé 25 persones de cada 100 en edat de treballar-, entorn de 800.000 famílies no tenen ingressos de cap tipus, 1.800.000 llars tenen a tots els seus membres en l'atur, més de 2.600.000 manquen de qualsevol cobertura social, no perceben ni prestació contributiva, ni subsidi d'atur ni renda activa d'inserció, ni subsidis eventuals agraris, ni són beneficiaris del Pla Prepara (els 400 euros). A més, la EPA ha mostrat que existeixen prop de 400.000 persones que ni treballen ni busquen ocupació, per entendre que no serveix per res. Del que visquin, no és un misteri, possiblement de les famílies o de la xarxa de solidaritat familiar, denominada “matalàs social”.

Amb aquesta reforma del Pla Prepara, el govern del PP pretén xulejar a les 200.000 persones que vénen rebent aquesta “ajuda de beneficència dels 400 euros per 6 mesos i una sola vegada”. Al govern no els importa que el 52% dels joves no puguin treballar, amb la qual cosa tenir una “llar pròpia i independent” es converteix en una quimera i un contrasentit. És a dir , primer se'ls nega la vida autònoma o un projecte de futur, a l'impedir-los treballar i segon, es carrega a la xarxa familiar, la seva manutenció i desenvolupament de la seva vida.

Tot aquest atemptat contra la dignitat és un suma i segueix a la retallada pressupostària que s'ha dut per davant 65.000 milions d'euros que surten de totes i tots i que ens permetrien mantenir uns serveis públics de qualitat, a més d'altres 10.000 milions de retallades en sanitat i educació demostrant la seva incapacitat de generar ingressos i reduint serveis públics en comptes d'augmentar la càrrega impositiva dels quals més tenen.

A més en els pròxims mesos viurem centenars de milers d'acomiadaments d'empleades i empleats públics a través dels ERO que, per la normativa imposada per aquest govern, s'estan realitzant en les administracions públiques, empreses i organismes públics, ajuntaments i comunitats autònomes.

I això es fa, al mateix temps que s'ultimen les condicions per a lliurar-los als estafadores del sistema financer i immobiliari, altres 100.000 milions d'euros, els quals sortiran dels acomiadaments de milers i milers de persones que treballen en la funció pública (personal d'educació, de sanitat, d'ajuntaments, de comunitats autònomes, de mitjans de comunicació públics, de la retirada de la paga extraordinària de tots els organismes públics, de les privatitzacions, etc, etc), de la pujada de l'IVA, de la pujada dels preus de tots els serveis públics, de la retallada de les prestacions socials.

Alhora que endureix els requisits de l'ajuda de 400 euros el govern ha presentat un reglament per a realitzar els desnonaments de manera exprés i en quinze dies poder desallotjar als inquilins d'un habitatge en lloguer, demostrant així el menyspreu que senten els nostres governants cap a les persones que majors necessitats socials tenen.

Per a la CGT no és l'hora d'un referèndum, ni una consulta popular sobre la política del govern, és l'hora de mobilització permanent, l'hora d'una nova Vaga General laboral i social que serveixi a les i els treballadors i societat en el seu conjunt per a recuperar els drets que ens estan arravassant i doni una resposta social a una crisi que nosaltres i nosaltres no hem generat.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents