CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT davant les declaracions del gerent de SMATSA

Dimarts, 24 abril, 2018

COMUNICAT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CGT A SMATSA

Des de la secció sindical de la CGT-SMATSA, volem aclarir el següent, en relació a les declaracions fetes pel gerent de SMATSA (empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus), Eugenio Díaz a Ràdio Sabadell, dimecres passat 18 d'abril:

En aquestes declaracions, el Sr. Eugenio Díaz afirmava que aquesta Secció sindical manté reunions secretes amb el regidor Lluís Perarnau. En aquesta reunió, segons el gerent, se'ns informaria de les demandes que la Direcció de l'empresa ha interposat contra l'ajuntament.

En aquesta reunió, segons el gerent, el regidor Lluís Perarnau ens informa abans que al ple de l'ajuntament, oposició i resta de ciutadans, sobre la querella que la Direcció de l'empresa ha interposat contra l'ajuntament.

És cert que divendres passat 13 la secció sindical CGT-SMATSA va mantenir una reunió amb el regidor en instal·lacions de l'ajuntament, a proposta de la nostra secció sindical. No obstant això, en aquesta reunió no es va esmentar en cap moment la querella interposada per l'empresa. L'única cosa que es va tractar, va ser la nostra preocupació per la qüestió de la implantació de sistemes de vigilància dels empleats (GPS), als quals la CGT ENS OPOSEM TOTALMENT.

Dit això, aquesta secció sindical mantindrà les reunions que consideri oportunes en defensa de les condicions econòmiques i socials dels treballadors/as de SMATSA, i des d'aquí agraïm la voluntat de diàleg que el regidor i govern municipal han tingut amb la plantilla.

Les declaracions del gerent en aquesta emissora de ràdio cal emmarcar-les en una estratègia de criminalització del sindicalisme combatiu, independent i de classe, que representa la CGT en l'empresa SMATSA.

La Direcció de l'empresa no accepta la posició independent de la CGT en el conflicte Ajuntament-Empresa, no tolera que no col·laborem en la instrumentalització política dels treballadors/es que s'està intentant fer, per part de l'oposició política, la Direcció de l'empresa i algunes seccions sindicals, que semblen més interessades a defensar els interessos de l'empresa que els interessos dels treballadors.

Aquesta estratègia de criminalització passa per amenaces vetllades a membres de la secció sindical i delegats de la CGT. Des de la Direcció de l'empresa se'ns responsabilitza de les mesures a les quals l'empresa es veurà obligada com a conseqüències dels 5 expedients oberts per l'ajuntament; entre aquestes conseqüències s'amenaça als treballadors amb modificació de condicions laborals, canvis de torn, acomiadaments, nul·litat del conveni col·lectiu, mesurades totes elles encaminades a ficar por a la plantilla, amb la finalitat de la fer-la partícep de l'estratègia de l'empresa enfront de l'ajuntament.

Des d'aquesta Secció Sindical volem denunciar el cinisme de la Direcció de SMATSA, que davant l'opinió pública es disfressa de garant dels drets dels treballadors i de portes cap a dins amenaça a la plantilla amb les mesures antisocials abans descrites.
La posició de la CGT en aquest conflicte és d'absoluta neutralitat, davant el conflicte entre la Direcció de l'empresa i l'ajuntament, i vigilants per si afecta negativament a les condicionis socio-econòmiques dels treballadors/es.

Des d'aquesta secció sindical i, per acabar, li volem comunicar al conjunt del poble de Sabadell que la nostra postura és la defensa de les condicionis socio-laborals de la plantilla, i aquestes condicions no estan en conflicte i/o col·lisió amb la millora i extensió del servei públic que mereix el poble de Sabadell.

Secció Sindical de CGT Smatsa (Sabadell)

http://cgt-sabadell.blogspot.com.es/2018/04/comunicat-de-la-seccio-sindical-de-cgt.html