CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT de Catalunya davant els fets produits en la jornada de mobilització del 14 i 15J al Parlament de Catalunya

Divendres, 17 juny, 2011

Les protestes dels dies 14 i 15 de juny davant del Parlament de Catalunya són la conseqüència directa de les política de retallades en serveis i drets socials, sanitat i educació al capdavant, promoguda per la Generalitat de Catalunya. Aquestes protestes són també resultat del cansament generalitzat amb la “classe política”, que ha segrestat la política dels carrers i l’ha tancat en despatxos i gabinets, on d’esquenes a la població s’aproven les mesures que han de guiar la nostra vida quotidiana. Les reformes laborals i de les pensions, les retallades socials i de sous, la reforma de la negociació col·lectiva i dels convenis, els ajuts multimilionaris al sector financer i la reducció dels impostos a les grans fortunes en són exemples recents i que estem patint directament milions d’assalariats/des, d’aturats/des, joves i jubilats/des.

De forma més evident des del 15 de maig, la indignació d’una part creixent de la població s’ha fet visible i milers i milers de persones hem perdut la por i hem sortit al carrer, a les places i a les acampades per a rebutjar aquesta manera de fer política orientada a defensar els interessos del gran capital. Per això els dies 14 i 15 de juny vam estar davant del Parlament. Per dir no a la violència estructural que suposa tenir una taxa de més del 40 % d’atur juvenil. Per dir no a la violència que suposa el tancament de quiròfans i llits a la sanitat pública. Per dir no a la violència que comporta la desprotecció que patim els treballadors/es davant dels empresaris. Per dir no a la violència i l’estafa que suposa que uns parlamentaris votin i aprovin, degradant el terme de “democràcia”, unes retallades socials que cap partit polític amb representació parlamentària havia anunciat en el seu programa electoral menys de 6 mesos endarrere.

Estem cansats i cansades de que se’ns prengui el pèl. Estem cansats i cansades de la manipulació i de les mentides. Estem cansats i cansades de la impunitat de banquers i empresaris que, un cop han generat la crisi, ara es lucren amb els ajuts que els parlaments aproven repetidament. Estem cansats i cansades de veure, cada dia, el servilisme de partits i polítics institucionals envers el capital, i de com utilitzen els càrrecs obtinguts, massa vegades, per al seu lucre personal. Però, malgrat tot, no defallirem en la denúncia i la lluita.

La CGT de Catalunya seguirem estant al costat dels milers i milers de persones que han dit prou. Seguirem recolzant les lluites sortides des de places, carrers i centres de treball. Per la sanitat i l’educació, pel treball, per una societat on tothom pugui participar en les decisions que l’afecten. Vam recolzar la protesta per aturar el Parlament perquè estava carregada de raons. Ens va alegrar veure com la indignació pren forma de propostes, cada dia una mica més concretes. Ens hem incorporat en aquest procés i pensem seguir-ne sent partícips, com una petita peça més, amb humilitat però amb decisió. No deixarem que la manipulació informativa ens aparti de la lluita real, que és on ens toca estar també com a sindicat.

Finalment, volem denunciar que un cop més els Mossos d’Esquadra han vulnerat una altra vegada amb total impunitat la llei agredint a manifestants camuflant la seva identitat a fi d’evitar possibles denúncies: tapant el seu número de placa intencionalment, amagant la seva cara sota bragues (quan van uniformats) o directament encaputxant-se i, segons algunes fonts, provocant alguns dels incidents que, de manera aïllada, hi va haver ahir davant del Parc de la Ciutadella.

Secretariat de Permanent de la CGT de Catalunya, 16 de juny de 2011

Attached documents