CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT de Catalunya en solidaritat amb la lluita dels obrers/es de Kraft Foods a Argentina

Dimecres, 21 octubre, 2009

En solidaritat amb la lluita dels treballadors de Kraft Foods Argentina, en lluita contra la repressió i els acomiadaments.

Des d'agost la plantilla de Kraft Foods Corporation en Argentina lluita contra l'acomiadament de més de 160 treballadors per la Direcció de l'empresa. Kraft és la segona multinacional agro-alimentària del món darrere de Nestlé i la primera a EEUU. La fàbrica de la localitat de General Pacheco, a la perifèria nord de Buenos Aires, és la principal fàbrica de l'alimentació d'Argentina, on la patronal intenta acomiadar als i les sindicalistes combatives que, a l'interior de la fàbrica, estan lluitant en defensa de la dignitat, els drets i la seguretat i la salut dels treballadors i treballadores.

La repressió, a l'estil de la dictadura militar, no s'ha limitat a violents desallotjaments, gasos, bales de goma, pals o més de 60 detencions, sinó que en la pròpia planta s'està actuant com centre de detenció, inclosos delegats sindicals i membres del comitè d'empresa, que veuen com la policia a pres el control de les instal·lacions. La presidenta Cristina Kirchner i el seu Cap de Gabinet, Aníbal Fernández i el Governador de la Província de Bones Aires, Scioli, són els principals responsables de la forta repressió.

Ens solidaritzem amb els companys de Kraft Foods Coorporation i exigim la reincorporació de tots els treballadors i treballadores acomiadats, així com la retirada del pla de l'empresa d'eliminar un torn de treball i augmentar l'horari de treball a la resta d'empleats.

Secretariat Permanent. Comitè Confederal. CGT de Catalunya.

Barcelona, 20 d'octubre de 2009

Attached documents