CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT de Catalunya i Kaosenlared davant l’agressió policial al Secretari de Comunicació de CGT Catalunya

Dimecres, 26 gener, 2011

La detenció del company

Els fets es van produir la matinada del passat dia 23 de Gener, un cop acabada la manifestació del dia 22 a Barcelona contra la retallada de les pensions, després que nombroses persones entressin a l'edifici abandonat de l'antic Palau del Cinema situat a Via Laietana 53, que alguns activistes havien okupat el dimecres dia 19. L'objectiu era crear un espai fix per a la Assemblea de Barcelona, on poder reunir-se, portar a terme les assemblees de diferents col·lectius i obrir una oficina de drets socials. Aquesta oficina pretenia cobrir les necessitats que un gran nombre de persones no veuen cobertes per l'actuació de 'oficialisme.

Les autoritats del nou govern català, recentment estrenades en les seves funcions, van decidir donar-se aquest dia el bateig de foc i donar un missatge clar a tots i totes, la dreta no ha d'amagar-se per a reprimir ni negociar per a mantenir la careta democràtica. Tot el contrari.

Una assemblea per a informar sobre la vaga general, va ser assaltada a cop de radial i maça, com en els pitjors moments de la dictadura feixista. Es va vulnerar obertament el dret a reunió, a la vaga i també a la informació. En l'interior de l'edifici aquest dia un dels nostres companys cobria la notícia de la reapropiació de l'edifici per part de l'Assemblea de Barcelona i, per sorpresa, també del desallotjament violent de la policia autonòmica.

El nostre company seguint la decisió de l'assemblea, va procedir a no identificar-se voluntàriament, cosa que li va costar que el llencessin a terra i allí li donessin puntades de peu i cops de puny per tot el tors i esquena. En el rebedor del cinema una vegada fora de la platea, un agent de la policia li va posar el genoll en l'estómac utilitzant tot el pes del cos. Mentre un altre li trepitjava el coll i un altre li immobilitzava les cames. Un altre parell d'ells li van prendre la motxilla on duia la seva acreditació de periodista i li van amenaçar amb trencar-li les ulleres. Després van empènyer contra una paret i van intentar minar la seva moral insultant-lo i ridiculitzant-lo.

Posteriorment i després de registrar-lo amb un braç en l'esquena a pesar que no havia oposat cap oposició física activa. En aquest interval i davant la insistència del company que demanava la motxilla els agents li van amenaçar amb donar-li una pallissa (literalment) i deternir-lo sense motiu. Contínuament va demanar als agents que s'identifiquessin, ja que gairebé tots tenien un passamuntanyes que impedia identificar-los i tampoc duien cap número d'identificació, petició que va ser “rudament” rebutjada amb un “calla't pallasso” i un “estigues calladet o t'escalfo”.

Al ser identificat solament li van ser retornats la càmera i el mòbil personal quedant totes les seves altres pertinences en parador ignorat, algunes d'elles propietat de CGT Catalunya, sindicat del que és Secretari de Comunicació. Algunes d'aquestes pertinences encara no han aparegut, unes altres van ser portades per “algú” a la comissaria de Ciutat Vella.

Aquest acte se suma a altres capítols que el company va haver de passar, com va poder, el dia de l'ocupació de l'hotel Mandarín o la vaga general de 29-S entre altres ocasions. En ambdues ocasions va rebre amenaces i agressions per part de la Brigada Mòbil pel simple fet d'informar des del punt de vista de les i els treballadors.

L'acció del 22 de gener als antics cinemes de Via Laietana es va saldar amb nombrosos contusionats a pesar de la “tranquil·litat” que alguns mitjans burgesos destacaven. El nostre company va sofrir una ferida sagnant en el cap, una luxació en la seva mà esquerra i nombroses contusions provocades per puntades i cop de puny. Tot això a pesar que es va identificar com periodista i membre del comitè de la pròxima Vaga General.

Brutalitat policial. Considerem aquest episodi com un més dels quals contra el nostra mitjà digital s'estan portant a terme i entenem que s'emmarca en una estratègia per a desprestigiar i anul·lar la divergència política i comunicacional dels mitjans d'informació populars. Anunciem des de ja, que no anem a abandonar els carrers a pesar de la repressió, i que continuarem explicant la veritat i mostrant les vergonyes d'aquesta societat que no ens agrada, ni a nosaltres i nosaltres, ni a moltes altres persones.

D'altra banda denunciem la naturalesa antidemocràtica de la policia catalana que, una vegada més, actua amb brutalitat davant els moviments antagonistes de base i dóna mà ampla a les màfies, estafadors milionaris, i deliqüents econòmics.

Col·lectiu Kaosenlared i CGT-Catalunya


>>> En relació a aquest tema:

L'assemblea de Barcelona fa una crida als activistes que es trobaven a l'interior del cinema Laietana per denunciar

A totes aquelles persones que el dia 22 de gener del 2011 vàreu assistir a la manifestació "Aturem la retallada de les pensions. Ja n'hi ha prou, les nostres vides no són un negoci" i vàreu viure l'okupació i el posterior desallotjament de La Casa de la Vaga (Via Laietana, 53):

L'Assemblea de Barcelona ha creat aquesta adreça electrònica (desallotjamentcinema@gmail.com) per tal de centralitzar tots els partes mèdics, material fotogràfic i/o audiovisual. El primer pas serà donar resposta a la desinformació i a les mentides del Conseller d'Interior Felip Puig - que va dictar un segrest de facto d'una assemblea informativa de la Vaga del 27 de gener i un desallotjament il.legal, efectuat per la Brigada Mòbil dels mossos d'esquadra.

També podeu fer arribar material sobre la okupació i la actuació policial al correu de Kaosenlared (kaosenlared@gmail.com).

Prou abusos de poder! Contra la dictadura dels mercats financers i la complicitat dels governs, el 27 de gener totes al carrer!

Assemblea de Barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció