CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT en suport de Roger i Mercader, veïns de Sant Andreu, Barcelona, que aniran a judici per haver participat a la vaga general del 29M de 2012

Divendres, 29 novembre, 2013

LA REPRESSIÓ A LA VAGA GENERAL CONTINUA, ARA CONTRA DOS VEÏNS DE SANT ANDREU

A aquestes alçades hi ha notícies que no ens estranyen. Fa pocs dies hem sabut que més vaguistes detinguts o simplement identificats durant la vaga general del 29 de març de 2012 han d'enfrontar‐se a peticions de condemna a presó. Aquest és el cas del Roger, militant d'Endavant de Barcelona, a qui el fiscal demana 6 anys de presó per participar en un piquet al barri de Sant Andreu. L'altre és el del nostre company de CGT de Barcelona, Saturnino Mercader. Per a ell el fiscal li demana 2 anys de presó.

Els fets es remunten a la vaga general del 29‐M del 2012, quan durant el matí un piquet de l'Assemblea de Barri de Sant Andreu defensava la vaga i les reivindicacions de justícia social que la van motivar. Quan la Policia Municipal de Barcelona va iniciar la detenció del Roger, algunes persones s'hi van atansar per demanar que no efectuessin la detenció. Entre ells hi havia el Mercader, que tornava del piquet a l'empresa on treballa, autobusos de TB. En aquell moment va ser identificat per un Policia Municipal que li va dir "jo a tu et conec". I, de fet, si el coneixia era per la seva implicació activa en un altre conflicte laboral, la Vaga dels Dos Dies. Al cap d'uns dies va rebre una citació judicial a casa.

Després de veure els empresonaments posteriors a la vaga general del 29‐M, entre ells el de la nostra companya Laura, també de CGT de Barcelona; després de patir les detencions de desenes de vaguistes en els mesos posteriors a aquella vaga general; després de patir la brutalitat policial durant la vaga del 29‐M i, posteriorment del 14‐N (quan a l'Ester Quintana li van robar un ull); després dels judicis ja realitzats i dels que vindran; de la criminalització i la web de'n Felip Puig; després de tot plegat les acusacions contra en Roger i el Mercader no ens sorprenen. Ens indignen. I ens carreguen d'energia per a prosseguir la lluita. Ens mostra que els nostres clams a favor de la classe treballadora (i els i les aturades, precàries, etc), de la justícia social, en contra del capitalisme i l'Estat que l'avala, que aquests clams i lluites tenen sentit. Que poc a poc debiliten allò contra el que lluitem i ens acosten més als nostres objectius. Ens hi va el futur, seguirem lluitant. I, mentre, exigim que s'aturi la persecució política contra vaguistes, contra el Roger, el Mercader, i tants d'altres.

Absolució Roger i Mercader!

Federació Local de Sindicats de CGT Barcelona
Secretariat Permanent de CGT Catalunya

Roda de Premsa del Grup de Suport a Roger i Mercader, 29/11/2013

Intervenció dels companys Roger y Mercader.

En Roger i en Mercader, veïns de Sant Andreu, aniran a judici per haver fet vaga el 29M de 2012. Lluitar pels drets laborals pot comportar-los 8 anys de presó.

http://www.youtube.com/watch?v=3s33EUM8RfU&feature=youtu.be&a

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció