CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT Lleida i la Crida CUP davant la fusió de les escoles Arabell i Terraferma

Dijous, 28 juny, 2018

Des de la secció sindical d’ensenyament de la CGT Lleida i el grup de treball d’educació del Grup Municipal de la Crida-CUP valorem molt negativament el recent anunci de les escoles Terraferma i Arabell respecte la seva unió administrativa. Veiem que és una forma encoberta per fer una neteja de forma i d’imatge però està clar que no de fons ni de contingut.

El fet que anunciïn que crearan una única escola a nivell administratiu però mantindran la segregació per sexe en edificis diferents, sembla una via per tal de poder continuar rebent subvencions públiques en cas que es faci efectiu el que ha anunciat la Conselleria d’Educació de valorar no continuar subvencionant les escoles que segreguen per sexe.

Així mateix, valorem negativament també la manca de veracitat en admetre que en aquestes escoles ja treballen mestres d’ambdós sexes per motius de demanda de les famílies i canvis socioeconòmics, donat que aquesta decisió sabem que es pren a partir de la sentència ferma que condemna a l’escola Viaró (també de l’Opus Dei com les lleidatanes) que va fer el sindicat CGT i on es multava econòmicament aquesta escola de Sant Cugat per discriminació laboral per motius de gènere.

Alhora, també volem aprofitar per fer una crítica a la Paeria i l’empresa Clanser per la manca de neteja dels centres escolars durant aquesta setmana i el proper juliol. Les escoles es queixen per segona any consecutiu que durant les setmanes d’estiu que es treballa només es fa una neteja esporàdica. Aquests dies les mestres estan recollint, fent moviments de mobles i reestructuració de les aules, i les escoles es troben amb més dies consecutius sense servei de neteja. Ens sembla una vergonya i una manca de responsabilitat total per part del govern de la Paeria i de l’empresa Clanser.

Secció Sindical d’Ensenyament CGT Lleida
Educació-Grup Municipal de la Crida per Lleida-CUP

Lleida, 27 de juny