CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT sobre la vaga del 29-S

Dimecres, 29 setembre, 2010

CGT fa una primera valoració molt positiva de les primeres hores de la Vaga General. El seguiment de la vaga en sectors claus és massiu a la pràctica totalitat del país. A tall d'exemple: Mercats alimentaris de Madrid, Barcelona, València, Valladolid, Sevilla, Saragossa; indústria d'automoció (Seat, Ford, Renault, Opel, Volkswagen), complexos petroquímics i siderometal·lúrgics, sector de la mineria, distribució de gas, serveis públics com neteges, correus, sector de la construcció de grans infraestructures; ports de Barcelona, València, Algeciras...

Un exemple rellevant, en aquest sentit, és la baixada del consum elèctric xifrada en més d'un 20% en relació amb un dia normal.

Un altre sector amb un percentatge molt important de participació és el dels mitjans de comunicació audiovisuals, amb tancament complet a Canal Sud, Telemadrid i la resta de medis públics amb serveis mínims.

En Transport públic estatal s'estan complint els serveis mínims del 25% mentre existeixen grans incidències en el transport privat (línees aèries, transport per carretera i marítim de viatgers i mercaderies).

CGT vol destacar aquest èxit malgrat la campanya continuada institucional, mediàtica i patronal contra les organitzacions sindicals i la criminalització de l'acció sindical i social.

Igualment, CGT vol esmentar de forma expressa el suport a la Vaga General de més de cent organitzacions sindicals i socials de tot el món.

És d'assenyalar la importància numèrica dels piquets informatius als principals centres de treball, el que demostra l'enorme malestar dels treballadors i treballadores amb la insostenible situació d'atac a què estem sent sotmesos per polítics i empresaris.

Així mateix, CGT vol denunciar la brutalitat de les càrregues policials contra treballadors i treballadores honestos que estan exercint el seu dret al lliure exercici de la vaga i el dret a la informació a les portes dels centres de treball.

Com a conseqüència d'aquestes càrregues policials indiscriminades s'han produït diverses detencions i desenes de ferits, algunes d'elles, militants de la CGT, que segueixen detinguts sense càrrecs.

CGT denuncia la persecució, la retenció i identificació a les que hi han estats sotmesos un important grup de ciclistes a la zona d'Atocha (Madrid), el que representa un greu atropellament als drets i llibertats.

Finalment, CGT condemna l'atropellament d'una companya del sindicat per una furgoneta de l'empresa Boyaca, a la porta de l'empresa Bermont a Coslada (Madrid), causant-li ferides que han requerit la seva hospitalització, encara que afortunadament no revesteixen gravetat.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE CGT