CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT sobre la vaga del 29-S

Dimecres, 29 setembre, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

CGT fa una primera valoració molt positiva de les primeres hores de la Vaga General. El seguiment de la vaga en sectors claus és massiu a la pràctica totalitat del país. A tall d'exemple: Mercats alimentaris de Madrid, Barcelona, València, Valladolid, Sevilla, Saragossa; indústria d'automoció (Seat, Ford, Renault, Opel, Volkswagen), complexos petroquímics i siderometal·lúrgics, sector de la mineria, distribució de gas, serveis públics com neteges, correus, sector de la construcció de grans infraestructures; ports de Barcelona, València, Algeciras...

Un exemple rellevant, en aquest sentit, és la baixada del consum elèctric xifrada en més d'un 20% en relació amb un dia normal.

Un altre sector amb un percentatge molt important de participació és el dels mitjans de comunicació audiovisuals, amb tancament complet a Canal Sud, Telemadrid i la resta de medis públics amb serveis mínims.

En Transport públic estatal s'estan complint els serveis mínims del 25% mentre existeixen grans incidències en el transport privat (línees aèries, transport per carretera i marítim de viatgers i mercaderies).

CGT vol destacar aquest èxit malgrat la campanya continuada institucional, mediàtica i patronal contra les organitzacions sindicals i la criminalització de l'acció sindical i social.

Igualment, CGT vol esmentar de forma expressa el suport a la Vaga General de més de cent organitzacions sindicals i socials de tot el món.

És d'assenyalar la importància numèrica dels piquets informatius als principals centres de treball, el que demostra l'enorme malestar dels treballadors i treballadores amb la insostenible situació d'atac a què estem sent sotmesos per polítics i empresaris.

Així mateix, CGT vol denunciar la brutalitat de les càrregues policials contra treballadors i treballadores honestos que estan exercint el seu dret al lliure exercici de la vaga i el dret a la informació a les portes dels centres de treball.

Com a conseqüència d'aquestes càrregues policials indiscriminades s'han produït diverses detencions i desenes de ferits, algunes d'elles, militants de la CGT, que segueixen detinguts sense càrrecs.

CGT denuncia la persecució, la retenció i identificació a les que hi han estats sotmesos un important grup de ciclistes a la zona d'Atocha (Madrid), el que representa un greu atropellament als drets i llibertats.

Finalment, CGT condemna l'atropellament d'una companya del sindicat per una furgoneta de l'empresa Boyaca, a la porta de l'empresa Bermont a Coslada (Madrid), causant-li ferides que han requerit la seva hospitalització, encara que afortunadament no revesteixen gravetat.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció