CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT-UB en referència a la ocupació i posterior desallotjament de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona

Dimarts, 28 maig, 2013

Comunicat de la Secció Sindical de la Confederació General del Treball a la Universitat de Barcelona en referència a la ocupació i posterior desallotjament de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona.

Dijous 23 de maig del 2013 un grup d'alumnat i de treballadors i treballadores de la UB van decidir ocupar l'edifici històric per tal de denunciar el desballestament de la universitat pública que es manifesta en la degradació de les condicions de treball i estudi del diversos col·lectius de la comunitat universitària. Aquesta ocupació reclamava, entre d'altres:

- La garantia de continuïtat del personal docent i investigador (PDI) i d'administració serveis (PAS).

- La derogació de les mesures que impliquin un nou augment de les taxes de matriculació i la reducció d'ajudes econòmiques a l'estudiantat.

- La petició d'informació urgent, clara i específica sobre la situació laboral dels treballadors de la UB.

L'ocupació es va desenvolupar sense incidents, creant espais de debat, estudi i acció. Les anomenades "invitacions al diàleg" per part de l'equip rectoral es van limitar a convidar els ocupants a desallotjar l'edifici o a traslladar l'ocupació, sempre amb l'amenaça de la intervenció policial. En cap moment es va obrir un espai de diàleg genuí amb les diverses reclamacions dels col·lectius participants.

Per altra banda, segons paraules del propi equip de "mediació" de la UB, l'ordre de desocupació ja s'havia donat el mateix dijous, alhora que es produïa la primera trobada d'alguns representants de l'ocupació amb membres de l'equip rectoral. Per tant, denunciem la criminalització de l'ocupació i la versió esbiaixada que n'ha donat l'equip rectoral als comunicats de premsa i al web institucional.

Finalment, a la matinada de divendres a dissabte la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra va desallotjar els ocupants de l'edifici històric, que van respondre pacíficament o amb resistència passiva davant l'actuació policial. Creiem que, donades les circumstàncies, aquesta intervenció policial constitueix un fet greu que atempta contra la democràcia, la llibertat d'expressió i la defensa dels drets laboral dels treballadors de la universitat.

Hem de tenir en compte que aquest tancament no és un acte aïllat sinó que forma part del conjunt d'accions i mobilitzacions per part d'estudiantat, personal docent i investigador i personal d'administració i serveis tant de la UB com d'altres universitats públiques catalanes que s'estan duent a terme des de fa temps. Per tant convidem als òrgans de govern de la universitat i de les facultats a exercir el dret democràtic a la desobediència administrativa davant la imposició de les polítiques d'austeritat pressupostària.

CGT - UB

I aquí es diu la veritat: http://www.youtube.com/watch?v=LNpumHzsw3I

Més informació:

- E-MAIL CGT UB: cgt-ub@ub.edu

- CGT UB

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció