CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la coordinació sindical euro-mediterrània

Dimecres, 9 maig, 2012

En una trobada organitzada per la CGT, la coordinadora sindical euro-mediterrània es va reunir a Madrid els dies 23, 24 i 25 de març. Després d'un ampli debat sobre el funcionament de la coordinadora, la seva ampliació i l'elaboració d'un pla de treball concret, es va elaborar el següent comunicat:

La xarxa de sindicats euro-mediterranis va celebrar la seva reunió anual a Madrid els dies 23,24, 25 de març de 2012, en un context de lluites populars en extensió en el món per a combatre l'explotació capitalista cada vegada més salvatge i inhumana.

Constata que la crisi capitalista serveix encara més que sempre de pretext als acomiadaments salvatges en tots els països, a la repressió violenta del moviment sindical i social, a la privatització dels serveis públics i a l'explotació de la classe obrera que no cessa de créixer pertot arreu en el món.

En aquest context la xarxa reafirma la necessitat de coordinar encara més les forces socials anticapitalistes que lluiten actualment sobre tots els fronts.

En el Marroc, els sindicalistes combatius sofreixen no només la repressió per part del poder sinó també per tots els enllaços que aquest pot utilitzar dintre d'algunes organitzacions sindicals com és el cas de la UMT que acaba d'expulsar a 3 militants del seu Secretariat Nacional. En la ODT el Secretari General de l'Organització Democràtica de Ferroviaris ha estat acomiadat per l'empresa.

Per altra banda, estudiantes, obrers i desocupats acaben de sofrir penes de presó per haver participat en manifestacions. Recordem que el Moviment del 20 de Febrer va començar des de fa més d'un any i que seguim donant-lo suport. Així mateix donem suport la lluita nacional llançada per la ANDCM el 3 d'abril per una política nacional d'obertura democràtica.

A Algèria, els sindicats autònoms segueixen sofrint les pressions i assetjament per part del poder que impedeix el reconeixement legal de nous sindicats com el CLA, el SESS… Tots els intents de manifestacions i protestes en general són també violentament reprimits, els periodistes que volen fer el seu treball i donar prova d'això, són agredits físicament per la policia.

A Tunísia, s'assisteix a un augment de les agressions a militants dels moviments socials, en particular, dels estudiants en la universitat de la Manouba recentment per part de grups de fanàtics islamistes. La policia que no ha perdut les seves antigues pràctiques, no dubta a usar la força contra els manifestants que segueixen lluitant per més justícia social. Els membres de la xarxa reafirmen la seva solidaritat a tots/es els/les que lluiten en la base dintre i fora de la UGTT i de la UGET. Assegurem també tota la nostra solidaritat amb els militants de la UDCT (diplomats en atur) que estan portant un dur combat per a organitzar-se i per a lluitar contra la precarietat i l'atur.

A Europa, la situació de Grècia mostra tota la violència que pot desplegar el sistema capitalista per a mantenir-se en detriment dels treballadors.

S'organitzen lluites des d'aquest costat del Mediterrani i la vaga general del 29 de març a Espanya mostra la voluntat de no quedar passius i de construir una resposta conseqüent.

Coordinació sindical euro-mediterrània

(Organitzacions participants en la reunió: Estat espanyol: CGT, IAC; França: Solidaires, CNT-F; Itàlia: USI; Marroc: CS de la VD, ODT; Algèria: CLA).

(Organitzacions de la coordinació que van excusar la seva assistència: ANDCM (Marroc), CUB (Itàlia), SNAPAP (Algèria).

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció