CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Coordinadora d’Entitats Amb Palestina al Cor sobre les Conclusions del Consell d’Afers Exteriors de la UE del 14 de juny sobre Gaza

Dimarts, 15 juny, 2010

Malgrat que la UE lamenta la pèrdua de vides durant l'atac militar contra la Flotilla de Gaza per part d'Israel i demana una investigació imparcial, completa i immediata sobre el mateix, amb una participació internacional creïble, no condemna l'atac en si mateix ni adopta sancions davant les sistemàtiques vulneracions del dret internacional comeses per Israel.

Malgrat que la UE considera insostenible, inacceptable i contraproduent la situació de Gaza i crida a un canvi de política urgent i fonamental, cap a una immediata, permanent i incondicional obertura de passos fronterers – segons la Resolució del Consell de Seguretat 1860 -, que permeti l'obertura dels passos per a ajuda humanitària, mercaderies i persones des de i cap a Gaza, incloent mercaderies des de Cisjordània, només es preocupa de la seguretat d'Israel i no mostra cap preocupació per la constant inseguretat dels palestins que diàriament pateixen atacs armats per part d'Israel amb resultat de morts i ferits.

Condemnem la doble moral que, una vegada més, aplica la UE en totes aquestes decisions, i sobre tot demanant l'alliberament d'un soldat israelià capturat a Gaza i no demana l'alliberament de milers de civils palestins, molts d'ells menors d'edat, que Israel segresta i manté empresonats il·legalment sens càrrecs i sense judici des de fa molts anys.

Malgrat que la UE vol contribuir a la implantació del mecanisme aprovat el 2005 sobre moviment i accés que permeti la reconstrucció de Gaza, continua dubtant del vital accés marítim. Sorprèn que la UE accepti una llista prohibida de mercaderies que no poden entrar a Gaza i que, per contrari, permeti que Israel, no estigui sotmès a cap control ni embargament de tot tipus d'armes.

Creiem del tot inacceptable que una vegada més la UE posposi una contundent resolució per acabar d'immediat – com ella mateixa diu - el setge a Gaza i encarregui a la l'Alta Representant continuar converses amb les parts implicades per presentar opcions en el proper Consell d'Afers Exteriors (!). La presidència espanyola ha perdut l'última oportunitat.

No entenem com la reconciliació palestina es pot fer sense Hamas que va obtenir el suport electoral majoritari i que una vegada més no s'el vol tenir com interlocutor, imprescindible per acabar amb el setge a Gaza i per trobar una solució global de pau justa.

Estem avergonyits de la hipocresia dels governs europeus que proclamen arreu del món els Drets Humans i el Dret internacional, i són incapaços de prendre determinacions que afecten la vida i la seguretat d'un milió i mig de persones encerclades en el camp de concentració més gran del món.

Més que mai, cridem la societat civil a un seriós compromís per aconseguir el més immediat fi del setge a Gaza: recolzant els nous vaixells que salparan cap a Gaza, alguns d'ells amb jueus alemanys; pressionant els partits i governs perquè com a més tard en el proper Consell de la UE s'acordi el pla d'accés a Gaza; concretant accions contra els interessos d'Israel i promovent l'embargament d'armes, únics camins que queden perquè les paraules no continuïn buides de contingut.

Ja no ens creiem les paraules. Volem fets!

Coordinadora d'Entitats Amb Palestina al Cor

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció