CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Federació d’Administració Pública de la CGT: “L’autèntic perquè d’una Vaga”

Dissabte, 29 maig, 2010

La Federació de Treballadores i Treballadors de l'Administració Pública de CGT (FETAP), amb convocatòria pròpia, se suma a la Vaga del Sector Públic per al 8 de Juny.

De la mateixa manera, participarà activament en la Jornada de Lluita convocada per la CGT per a aquest mateix dia.

A l'empara de les polítiques d'austeritat, continuen desapareixent els serveis públics, retallant els drets dels treballadors i erosionant les conquestes socials, amb un augment de les privatitzacions.

Com afegit a tot això, el Govern ens imposa un Reial decret que torpedeja el ja minvat nivell de justícia social que ens queda:

- Rebaixa del salari dels empleats públics un 5% de mitjana per a aquest any i la congelació per a l'any que ve. A pesar que el govern digui que la rebaixa serà inversament proporcional, el fet que les retribucions complementàries sofreixin una retallada lineal farà que disminueixin més els sous de les categories inferiors.

- Congelació de les pensions per al 2011.

- Desaparició del període transitori per a la jubilació parcial: que suposarà la pràctica desaparició d'aquesta modalitat de jubilació.

- Desaparició del xec-bebé de 2.500 euros.

- No retroactivitat de les prestacions econòmiques establertes en la Llei de la Dependència (pensem que la resolució dels expedients està trigant més de 17 mesos de mitjana).

Davant aquestes mesures del Govern espanyol, els sindicats UGT, CCOO i CSIF anuncien una vaga circumscrita a l'àmbit de la Funció Pública. Mentrestant, aquests mateixos sindicats posen l'èmfasi en la defensa de l'acord sobre retribucions 2010-2012, un acord que no és menys nociu que el Reial decret, atès que suposa una renúncia a l'increment de les nostres retribucions.

La Federació de Treballadores i Treballadors de les Administracions Públiques de CGT acorda la convocatòria pròpia d'una Vaga per al dia 8 de juny en aquest àmbit, com el principi del camí cap a la Vaga General, ja que les mesures que justifiquen aquest anunci de mobilització afecten a la societat en el seu conjunt i, per tant, la resposta ha de ser col·lectiva i general.

FETAP-CGT