CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la FESIM-CGT: Que la crisi la paguin els rics!

Dimecres, 18 febrer, 2009

Durant els últims anys, bancs i empreses han tingut uns beneficis escandalosos. No obstant això els salaris i les condicions de treball s'han rebaixat, augmentant la precarietat i eventualitat. Els empresaris, a pesar d'aquests immensos beneficis, s'han dedicat a amenaçar i fer xantatge amb el tancament d'empreses i “deslocalitzacions”. Usant aquesta por i els diners dels bancs, han aconseguit rebaixar salaris i destruir drets aconseguits després de molts anys de sacrificis dels treballadors i treballadores.


Des de la CGT hem denunciat durant molts anys la gran mentida de la competitivitat: els empresaris competien contra la gent d'aquí i la d'allí! La majoria de multinacionals tenen interessos en països que diuen ser més barats. Una prova d'aquest engany, és la quantitat d'empreses que després d'arrencar drets laborals als treballadors d'aquí, acaben per anar-se'n igualment allí.

Desgraciadament altres sindicats s'han cregut i mantenen el mateix missatge que les empreses, i segueixen defensant davant les plantilles que per a viure millor cal acceptar els ERO, els acomiadaments, les retallades en el salari i en drets.

Tots coneixem i patim els miserables convenis i acords als quals s'ha arribat en els últims anys. La CGT hem plantejat als altres sindicats que és necessària una Vaga General com resposta davant la situació que travessem. S'han negat. No obstant això, els treballadors d'Itàlia i França ja han realitzat sengles vagues generals en els seus països.

El sistema capitalista està basat en la cobdícia, a guanyar el major benefici possible com sigui. Per això els dirigents mundials actuen cínicament quan diuen que la causa de la crisi és la cobdícia i que l'única solució és que treballem més i cobrem menys per a mantenir les nostres ocupacions i “els seus grans beneficis”. Això seria augmentar la crisi, perquè; qui comprarà res sense treball o sense un salari digne?

SI HI HA POC TREBALL, REDUÏM LA JORNADA A 35 HORES, SENSE REDUCCIÓ DE SALARI

EN DEFENSA D'UN TREBALL I SALARI DIGNE: MOBILITZACIÓ I VAGA GENERAL

Federació de Sindicats del Metall de la CGT

Attached documents