CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la FETAP-CGT davant la vaga general del 29-S

Dissabte, 25 setembre, 2010

La Federació de Treballadors d'Administració Pública de CGT fa una crida a delegats/des, afiliats/des i treballadors/es de l'Administració Pública a la vaga general convocada per al dia 29.


Pot ser que algú pensi que aquesta vaga no va amb nosaltres, doncs entenen que la mateixa es fa en contra de la reforma laboral i que aquesta no ens afecta, o que “ja vaig fer vaga el 8 de juny; ara els toca als altres”. Res més lluny de la realitat. Els motius que ens van impulsar a parar en el mes de juny segueixen estant aquí, reafirmats i multiplicats, no en les nostres carns, sinó en les del nostre veïnat, família, amb unes mesures dignes del més descarnat capitalisme. No podem dir que aquesta vaga no ens afecta, ja que qualsevol norma en l'àmbit privat o públic afecta a l'altre.

Només cal dir que la mesura de rebaixa del sou per al personal de l'Administració Pública està començant a ser plantejada en negociacions de Conveni en empreses privades davant la baixada de guanys de les mateixes. Igualment, la facilitat en la mobilitat geogràfica i funcional per als treballadors de les empreses privades, serà aplicada al personal de l'Administració Pública quan es reestructuri la legislació del seu àmbit.

Aquesta vaga ens afecta més directament ja que hi ha parts de la reforma laboral que tenen una incidència directa en el nostre sector:

- L'eliminació de restriccions per a les ETT i la legalització de les agències de col·locació amb ànim de lucre, eixamplen el camí de la privatització de serveis públics.

- Es facilita l'acomiadament objectiu per causes econòmiques, mesura aplicable també al personal laboral de les Administracions Públiques.

- Les restriccions del dret de negociació col·lectiva també afectaran al nostre personal laboral, que pot veure com els acords arribats en la negociació del conveni col·lectiu queden en aigua de borrajas per decisió de l'Administració.

- La reforma del sistema de pensions també ens afecta. Per molt que treballem per a l'Administració, ens pertoca de la mateixa manera: al cap i a la fi, les quantitats que legítimament ens pertanyen es deterioraran per a tots/es per igual.

No anem a detallar la sèrie de mesures que ens porten a la vaga perquè poden llegir-se en els comunicats de qualsevol altre ens de la Confederació. Aquest escrit és per a fer-vos i fer-nos veure que aquesta vaga, com la que va tenir lloc el dia 8 de juny, no és el final. És el principi de la lluita, perquè si no troben resposta, seguiran i no pararan de retallar-nos drets.

Una Federació de treballadors que està al servei dels seus ciutadans i ciutadanes no pot romandre quieta davant el minvament dels drets de la globalitat. Ens rebaixen els sous, ens abarateixen els acomiadaments, ens retallen les pensions que ens hem guanyat... No deixem que també ens prenguin la dignitat.

EL 29S TOTS AL CARRER!

TOTS A LA VAGA GENERAL!

FETAP-CGT