CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la PAH davant l’anunci del decàleg contra els desnonaments del Govern: Menys recomanacions, i més respectar els drets fonamentals

Dijous, 23 febrer, 2012

Davant l'anunci aparegut el 22 de febrer en alguns mitjans que avança algunes mesures per a evitar desnonaments que anunciarà el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i a l'espera de conèixer més detalls, la PAH vol advertir el següent:

En primer lloc, segons les informacions aparegudes, les suposades mesures es limitaran a meres “recomanacions” per a les entitats financeres: No necessitem recomanacions, sinó una legislació garantista que protegeixi els drets fonamentals de la ciutadania. Aquests anys de crisis en els quals la PAH acumula una gran experiència de negociacions amb la banca ens han demostrat que la intervenció pública no es pot limitar a apel·lar a la bona voluntat de bancs i caixes, perquè aquestes entitats són empreses l'objectiu de les quals és fer el màxim benefici per a repartir-lo entre els seus accionistes. Seria inacceptable deixar que segueixin sent els bancs els que decideixin, en funció dels seus interessos i no de les condicions objectives de les famílies, qui se salven del deute i el desnonament, i qui no.

En segon lloc, s'anuncien com mesures incentius fiscals i noves partides del ICO. Exigim que qualsevol mesura que s'aprovi sigui realment per a ajudar a les famílies, ja que en el que duem de crisis diverses vegades s'ha anunciat mesures que finalment a qui han beneficiat, una vegada i una altra, ha estat a la banca. Recordem la moratòria ICO, aprovada pel govern anterior, que va acabar sent un absolut fracàs per a les persones afectades. La ciutadania no entendria que les mesures que finalment s'aprovin impliquin més diners públics per a les entitats responsables de la crisi.

En tercer lloc, li recordem al Govern que portem ja més de 330.000 execucions hipotecàries i que per tant hi ha centenars de milers de famílies que ja han sofert l'injust procediment d'execució espanyol, quedant-se amb un deute per a tota la vida i sense habitatge. Les mesures que s'aprovin han de contemplar a la gent ja afectada, no acceptarem mesures que només serveixin a futur. No acceptarem que se sacrifiqui a milions de persones. Les víctimes de l'estafa immobiliària i financera exigeixen reparació i una segona oportunitat.

Per tot l'exposat, mantenim la necessitat urgent de legislar per a garantir el dret a la dació en pagament, la moratòria dels desnonaments i la reconversió dels pisos hipotecats executats en lloguer social assequible, i tot això amb caràcter retroactiu. Recordem que estem a punt de començar la recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular que durà aquestes propostes al congrés, demostrant quina és la voluntat majoritària de la població espanyola.

No necessitem recomanacions ni incentius. Necessitem una legislació que garanteixi el dret a una segona oportunitat i el dret a l'habitatge.

Última hora: es confirmen les sospites de la PAH. Les declaracions del Ministre Guindos són un brindis al sol. La dació en pagament voluntària ja està contemplada en l'ordenament jurídic actual, amb el resultat de sobres conegut.

Per altra banda ens preocupa i molt les declaracions aparegudes en alguns mitjans on segons sembla la intenció del ministeri és impulsar les execucions extrajudicials. Aquestes execucions representen una altra de les salvatjades legals del nostre ordenament hipotecari i permeten a les entitats fer-se amb l'habitatge sense passar pel jutjat, en un breu període de temps i amb la possibilitat que el banc s'adjudiqui l'habitatge a 1 euro.

Les declaracions de Guindos suposen un insult per a les centenars de milers de famílies immerses a dia d'avui en un procés executori i el codi de bones conductes un bast intent de rentar la cara al govern després de l'anunci de la reforma laboral i les injustificades càrregues policials dels últims dies.

Plataforma d'Afectats/des per la Hipoteca (PAH)

http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/2012/02/22/comunicado-ante-el-anuncio-del-decalogo-contra-los-desahucios-del-gobierno-menos-recomendaciones-y-mas-respetar-los-derechos-fundamentales/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció