CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la PAICAM Lleida denunciant el que li està passant a una membre d’aquesta plataforma

Diumenge, 4 desembre, 2016

Plataforma d’afectats per l’ICAM-INSS

COMUNICAT DE PREMSA

La Plataforma d’afectats i afectades per l’ICAM i l’INSS (i Mútues) volem denunciar el que li està passant a una membre d’aquesta plataforma, la Sònia.

Aquesta persona anava a ser desnonada per manca de pagament en el lloguer, una família monoparental que no tenia recursos suficients. Els serveis socials de Bellpuig o del Consell Comarcal després de sortir a la premsa el seu cas li van dir que li aconseguirien un pis social i que pagarien al propietari de l’immoble els 4 mesos que ella no va pagar fins que li van donar el pis. El propietari que no ha cobrat, evidentment, no li ha retornat la fiança, la qual li hauria servit com a mínim per poder sufragar les despeses entre altres d’una nevera per conservar els pocs aliments als que té accés.

A aquesta persona, afectada per la Síndrome Química Múltiple i Fibromiàlgia li van donar ni més ni menys que un 4t pis sense ascensor. Que diríem si li haguessin donat aquest pis a una persona de 80 anys amb greus problemes de mobilitat? Ja que en el fons és lo mateix, es tracta d’una manca de tacte i empatia sublim per part d’Ajuntament, Consell Comarcal i Serveis Socials.

Posteriorment se li va oferir un pis en millors condicions a Tàrrega, a finals de juliol, però no hi va poder mudar-se fins a primers d’octubre.

Aquesta companya va demanar a la treballadora social a Bellpuig que fes un informe per a la seva homònima a Tàrrega, per tal que no li calgués tornar a explicar tots els seus problemes i fatigues. Però quan es va trobar a Tàrrega va haver de començar de nou amb totes les explicacions.

La Sònia no té actualment cap feina amb que compatibilitzar el cobrament de l’ajut de l’atur que és de 426 euros mensuals.

Tot aquest patiment que dura ja anys, li va portar problemes amb el fill menor, el qual no entenia el que passava ni perquè, i el qual li donava tota la culpa a la seva mare, fins al punt d’agredir-la. Aquests fets han fet que s’hagi d’acomiadar del seu fill sine die al donar-li només dues opcions, que ingressés en un centre de menors o que l’enviés amb l’àvia o la seva germana a Madrid. Cal que sàpiga tothom que l’àvia no pot cuidar de ningú perquè pateix càncer i el seu marit està pendent d’una intervenció en l’espatlla per posar-li una peça de platí, de les quals ja en porta dues, i que la germana conviu amb 3 persones comptant amb el fill de la Sònia, amb un únic sou de 1000 euros, és a dir a repartir entre persona són 250 euros per persona, ara que són 4, això al marge d’haver de pagar lloguer, llum, gas, aigua, .... Val a dir que tot i que controlen el menor, des de Serveis Socials o des dels organismes de cura del menors, la seva tieta no rep cap ajuda per tenir-lo a càrrec.

La Sònia ja porta 2 mesos sense nevera en la que poder conservar els aliments, i cap administració ha fet res per solucionar-ho. Bé sí, van trucar a una amiga seva per que pagués la nevera i després si podien ja els hi tornarien els diners des de Serveis Socials del Consell Comarcal, però això està pendent d’una reunió i ningú ha assegurat a aquesta persona que se li tornarà aquest avançament de diners, fet des de la solidaritat més absoluta.

L’alta de la llum li va pagar Cáritas. La de l’aigua l’ha de pagar ella a raó de 15 euros mensuals durant 6 mesos i la del gas encara no sap d’on sortirà o com ho podrà fer.

Aquí ningú dona solució als problemes greus de les persones socialment a la vora o dins la marginalitat, i l’únic que fan és passar-se la pilota d’uns als altres. L’única solució que li donen és que vagi a Psiquiatres i Psicòlegs o que vagi a viure sota el sostre de la seva mare, entre les quals no es poden cuidar ja que una té càncer i ella les malalties que ja hem esmentat.

Després de 25 anys d’haver cotitzat i encara que no hagués cotitzat, no és just el tracte rebut de part de les diferents administracions d’Ajuntaments, Consell i Serveis Socials de Bellpuig i de Tàrrega.

Properament farem actes per denunciar la impunitat amb que actuen les administracions amb aquests casos tant greus que afecten persones i famílies.

PAICAM LLEIDA
https://twitter.com/paicamlleida
@PaicamLleida