CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la plataforma “La Nova UAB”

Dimarts, 3 juliol, 2012

Fa ben poc ha pres possessió del seu càrrec el nou Rector de la UAB, Dr. Ferran Sancho. Amb aquest motiu, i des de la legitimitat que donen els quasi 6000 vots obtinguts per la nostra candidatura, encapçalada pel Dr. Pere Solà, volem expressar al rector entrant el nostre desig que la seva gestió i la del seu equip es vegi acompanyada per l’èxit.

Alhora li fem saber que les persones i col·lectius que van donar suport a la candidatura “La Nova UAB” continuarem treballant en la defensa de la universitat pública. En aquest moment, aquesta opció es concreta en la nostra oposició frontal al desorbitat augment de taxes als estudiants, als intents d’acomiadament de PAS i PDI i al manteniment d’un model que a la pràctica fa que el nucli públic de la nostra universitat s’hagi posat al servei d’interessos privats. Aquests temes van ser, recordem-ho, l’eix central de la nostra campanya electoral.

Una campanya que no va ser només de resistència sinó i sobretot d’afirmació d’una alternativa, en base a punts com: revisió de plans d’estudis en funció de l’experiència adquirida, integració de la formació i la professionalització, més enllà de la demanda nua del mercat de professionals, recerca guiada per principis estrictament acadèmics, sinèrgia amb les altres universitats del país per defensar fermament la nostra autonomia i exigir els recursos que necessita la universitat catalana. Canvi del rumb tecnocràtic i economicista que ha allunyant els governs de la UAB (i de la societat en general) de les persones, tot recuperant el diàleg i els espais de veritable autonomia i autogestió universitàries, re- dibuixant el paper de la universitat com a servei públic.

No vam guanyar les eleccions, però els resultats obtinguts per la candidatura “La Nova UAB” indiquen que aquest moviment crític i de canvi és un gran actiu que no es pot passar per alt i estem disposats a treballar a fons perquè el nou rector i el seu equip de govern així ho entenguin i ho tinguin en compte en la seva acció gestora.

Des d’aquest posicionament, ens proposem seguir amb detall la gestió del nou equip rectoral i plantejar els elements de col·laboració, debat i propostes més adients per tal d’intentar revertir les situacions esmentades.

Així doncs, en sintonia amb el que acabem d’exposar, anunciem -i, en aquest sentit, ens adrecem a totes les persones i col·lectius que siguin sensibles als nostres posicionaments i objectius, ni que sigui de forma crítica- la nostra intenció de celebrar després de vacances unes jornades de debat per tal de posar en comú reflexions sobre la universitat pública, i també estratègies i propostes de coordinació.

Campus de Bellaterra, 29 de juny de 2012

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció