CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la redacció de Diari de Terrassa a l’opinió pública

Dissabte, 15 desembre, 2007

Els treballadors de DIARI DE TERRASSA volem posar en coneixement de la ciutat la situació que estem vivint de constant pèrdua de poder adquisitiu, salaris baixos i llargues jornades laborals.


Els treballadors de DIARI DE TERRASSA volem posar en coneixement de la ciutat la situació que estem vivint de constant pèrdua de poder adquisitiu, salaris baixos i llargues jornades laborals. L’empresa es nega a acceptar les nostres demandes salarials després de deu mesos de negociacions. Davant d’aquesta actitud per part de l’empresa hem decidit deixar de signar els nostres articles i donar a conèixer a l’opinió pública la realitat de les nostres condicions laborals. Els problemes s’arrosseguen des de fa anys, però ha arribat un moment que ja són de tot punt insostenibles.

1.- Partint d’un salari precari, en els darrers 15 anys hem patit una pèrdua de poder adquisitiu del 3,8% a causa de la diferència entre l’IPC català i l’IPC espanyol. És per això que demanem a l’empresa que compensi aquest 3’8% durant els anys de vigència del conveni.

2.- La nostra jornada laboral és teòricament de 36 hores setmanals (7’12 diàries), però com que la plantilla és massa ajustada, ens veiem obligats a fer-ne moltes més. Només demanem una jornada laboral de 40h i que es comptabilitzi la resta del temps com a hores extres. A més, un grup de companys ha de treballar els caps de setmana.

Per negar-se a cap millora, l’empresa argumenta que podria posar en perill la seva viabilitat, però emprèn projectes faraònics (nou edifici, nova rotativa, nous productes) als quals es destinen grans sumes de diners. Demanem que d’una vegada per totes es valori el capital humà, ja que som nosaltres qui fem possible que el DIARI surti cada dia al carrer durant aquests darrers 30 anys.

Assemblea de treballadors de Diari de Terrassa