CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Secció Sindical de CGT a Aigües del Ter-Llobregat davant l’avantprojecte de llei “Òmnibus”

Dilluns, 6 juny, 2011

Hem tingut coneixement de la redacció d’un projecte de llei, l’objectiu del qual és la modificació de l’ordenament jurídic per afavorir la “reactivació econòmica” (annexem el document).

Aquest avantprojecte de llei, que en aquests moments està en tràmit d’informació pública, té un impacte directe sobre els treballadors i treballadores d’Aigües del Ter-Llobregat (ATLL) i de l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

La modificació de les lleis introduïda per aquest futur projecte implicarà un canvi substancial dels estatuts de l’ACA, la qual cosa tindrà com a conseqüència que els béns, les instal∙lacions de titularitat d’ATLL i el seu personal s’integrin a l’ACA.

D’acord amb això, i sabent que a l’ACA i a ATLL les dotacions econòmiques per l’any 2011 han disminuït considerablement respecte dels anys precedents (Expansión 1/06/2011), pensem que tant en una com en l’altra hi haurà més acomiadaments i, a més a més, les competències que tenia ATLL en matèria d’aigua deixaran de ser públiques. La gerència i l’equip directiu d’ATLL ens
mantenen en la ignorància per tal d’evitar la nostra mobilització i la denúncia pública. Per fer això compten amb l’assessorament del bufet Garrigues pagat per les butxaques dels i les contribuents (4000€/trimestre).

L’objectiu teòric d’aquesta llei és sanejar l’erari públic. Primer varen hipotecar
una empresa rendible fins al punt de la fallida i ara la volen salvar eliminant llocs de treball i incrementant les tarifes de l’aigua. No hi ha transparència en els seus comptes i l’única opció que ens plantegen és un dur atac contra els treballadors i els contribuents. Sabem que es preveu una reducció del pressupost de personal per al 2011 de 2 milions d'euros en el cas d’ATLL i de 9
milions en el de l'ACA.

Dintre dels múltiples canvis introduïts pel projecte estan la desaparició del concepte de garantia de subministrament; l’eliminació de la potestat en el repartiment i assignació de cabals; l’aparició de la figura del promotor o propietari com a sol∙licitant per connectar‐se a la xarxa Ter Llobregat (funcionant com un operador en baixa); l’eliminació de totes les fonts de finançament excepte la tarifa i el cànon de connexió; la reducció a la meitat de la representació de la part social en la gestió de l'ACA ‐directiva marc de l'aigua‐; la creació d’una xarxa de laboratoris de salut pública que pot afectar als treballadores i les treballadores del laboratori d’ATLL; etc.

Davant de tota aquesta agressió frontal contra les treballadores i els treballadors de l’empresa i les/els contribuents, cridem a la mobilització per fer front comú amb tot el col∙lectiu de l’Administració Pública. Només amb la unitat de tothom podrem impedir aquesta brutal envestida.

Salut!

Barcelona, 3 de juny de 2011

Secció Sindical CGT Aigües del Ter-Llobregat

>>> Adjuntem full de recollida de signatures contra la Llei Òmnibus

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció