CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la secció sindical de CGT a ICMA (Rubí)

Divendres, 27 novembre, 2009

A tota la CGT

Els afiliats de CGT que van ser acomiadats per l'acceptació d'un recurs d'alçada per silenci “administratiu”, aprovat el passat 16 d'octubre en un més que dubtós procés d'irregularitat, per part de l'Administració, segueixen en lluita davant les portes del Grup Ruffini SA.

La impotència que provoca el veure's desemparats per errors de l'Administració no ha minvat la capacitat de lluita dels companys de ICMA SA, i això es veu reflectit en la protesta diària davant les portes de l'Empresa.

Com nota positiva, davant tant despropòsit, és que les protestes dels companys i la solidaritat mostrada per l'organització han permès la continuïtat en la lluita i afavorit el cobrament de mensualitats pendents per part de l'empresa, després de 4 mesos sense incentius i va obligar al Departament de Treball ha ésser particep fonamental en l'agilització del cobrament de l'atur. Situació que ha millorat les condicions dels companys i que els anima a mantenir la mobilització, reivindicació i pressió cap a la Direcció de ICMA.

Aquests companys ens segueixen dispensant una lliçó digna de ser esmentada, ja que no s'estan rendint davant una situació que no pinta positiva des del punt de vista jurídic, ja que la resolució de l'Administració a favor de l'empresa, els col·loca en una difícil posició de cara al judici que tenen per acomiadament el pròxim 22 de desembre. La seva continuïtat en la lluita pels seus drets i davant la injustícia de la qual són víctimes ha tingut eco també en els mitjans de comunicació com TV3, en el programa “Els Matins” dirigit per Josep Cuní, duent a més la seva denúncia al Síndic de Greuges, pels danys i perjudicis gratuïts generats per l'Empresa i la desídia de l'Administració davant empreses petites gestionades per Grups amb interessos econòmics grans.

L'oblit que pateixen els treballadors de petites i mitjanes empreses per part dels polítics en les figures de la Consellera de Treball, Mar Serna i el Conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet i Biosca en el deteriorament de la xarxa industrial catalana, no paralitzaran les mobilitzacions de la classe treballadora conscienciada en un canvi estructural profund de les relacions sociolaborals, i en aquesta contesa estarem per a denunciar l'agressió i desprotecció que com els companys de ICMA SA vénen sofrint les plantilles que subsisteixen en l'espiral de destrucció d'ocupació com únic fonament de viabilitat política aplicada per l'empresari i consentida per la passivitat de l'Administració que subsidiem.

D'altra banda, si l'empresa ICMA no tenia bastant amb carregar-se a més del 40% de la plantilla, el passat 18 de novembre ens notificava la seva intenció de presentar un ERO temporal preventiu de 84 dies, més un planning, que afectaria a tot el grup (la resta d'empreses del grup són RUFFINI i ALUMEC) que consisteix en l'absorció de les pagues extres per al que queda del període 2009 i tot el 2010. El passat 24 de novembre vam tenir una reunió on es va manifestar el nostre més profund rebuig als planejaments de l'empresa.

En pròxims comunicats anirem informant del desenvolupament dels esdeveniments.

La lluita continua, seguim alçant la veu.

Salut.

Secció Sindical CGT ICMA