CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Secció Sindical de CGT davant l’acord aconseguit a Valeo que ha suposat la retirada de l’ERO

Dijous, 3 març, 2011

La Secció Sindical de CGT a Valeo Climatització valora d'exemplar la lluita portada a terme per la plantilla, que durant 21 dies de vaga davant de l'empresa, ha aguantat la pluja, passat fred, calor i incerteses. L'explosió de tots els sentiments aflorava dijous passat 24 de Febrer, després de la ratificació en assemblea del pre-acord.

Volem transmetre també el nostre més efusiu menyspreu a la mala praxi duta a terme per Valeo, que amb part de l'estructura ha boicotejat la vaga, produint estoc i realitzant expedicions des de magatzems clandestins amb la finalitat de rebentar la vaga.

No hem aconseguit treball per a 5 anys més, com s'ha indicat en alguns mitjans de comunicació, sinó blindar-nos aquests cinc anys amb unes compensacions econòmiques, en cas que Valeo no porti treball a la planta de Martorelles i posi un altre ERO durant aquest període, indemnitzacions de van dels 55 als 60 dies per any aproximadament i per a això ha estat necessari que 42 companys acceptin la prejubilació.

Com contrapartida, Valeo s'emporta les dues línies de producció del Renaut Meganne i els seus motlles a la planta que té a Saragossa, que era el seu objectiu. La multinacional francesa Valeo no té pèrdues econòmiques, segons dóna a conèixer una notícia publicada en l'Agència EFE, “París, 24 feb 2011 (EFECOM).- El fabricant francès d'equipament per a automòbils Valeo va anunciar avui que l'any passat va guanyar 365 milions d'euros”.

Fa anys treballar a Valeo era interessant. Avui, després de la doble escala salarial, la fixació irracional pels increments dels ritmes de treball i les reduccions dels temps de descans, unit a una disciplina gairebé militar on els superiors jeràrquics actuen com autèntics comandaments i el passotisme total sobre la llei de prevenció de riscos laborals, fan de Valeo Martorelles una planta roí, mesquina i sense sentiments.

Per la qualitat de vida en el treball, seguirem lluitant.

Salut

Secció Sindical de CGT a Valeo Climatització (Vallès Oriental)


Informació sobre el cas de l'últim ERO de Valeo:

La plantilla de Valeo de Martorelles (Barcelona), dedicada a la fabricació de sistemes de climatització per a automòbils, va ratificat el preacord al que el comitè d'empresa va arribar el 23 de febrer amb la Direcció de l'empresa per a prejubilar a 40 treballadors. En concret, s'ha pactat un pla de prejubilacions a partir dels 55 anys per a 40 persones, així com el compromís de l'empresa de mantenir els llocs de treball en la planta vallesana en els pròxims cinc anys. Davant l'acord, la plantilla va decidir desconvocar la vaga que es va iniciar a principis de febrer i que es preveia allargar a març.

La companyia, que ja ha tancat cinc plantes a Catalunya i que compta amb 430 treballadors a Martorelles, va comunicar a finals de gener al comitè un Expedient de Regulació d'Ocupació per a 65 treballadors i la seva decisió de traslladar part de la producció de la fàbrica a una altra planta de Saragossa, concretament la línia de muntatge per al Renault Megane, i va oferir la possibilitat de traslladar als empleats afectats a la planta d'Aragó.

Per a fer front als plans de l'empresa els sindicats del comitè van convocar tot un seguit de mobilitzacions i una vaga.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció