CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la secció sindical de CGT sobre la 7a. reunió del plan industrial de Nissan

Dimecres, 25 febrer, 2009

L'AMENAÇA FANTASMA

El dimecres 18 de febrer va tenir lloc la 7ª reunió sobre el futur industrial de NISSAN a Barcelona. La reunió va començar amb la valoració per part de la Direcció sobre el pla de baixes voluntàries que setmanes anteriors la havia presentat de manera unilateral l'empresa. Els representants de la Direcció han catalogat el pla com “un absolut fracàs” a causa del volum de personal interessat en ell.

Des d'un primer moment des de la CGT hem rebutjat aquest pla, pel que la responsabilitat sobre el resultat d'aquest solament recau en els creadors d'ell. Després del fracàs del pla de baixes, Nissan ha amenaçat amb presentar un ERO d'extinció de contractes, si no s'arribava a l'acord de futur que ells pretenen imposar.

Des de la CGT hem plantejat la nostra voluntat d'arribar a un acord. Però un acord que no permeti l'acomiadament de cap treballador/a. Estem disposats a arribar a un acord que comprometi produccions, per al present i el futur. Un acord que ha de tenir l'assignació de nous models a produir per a garantir el futur més enllà del 2012. Un acord que comporti la inversions necessàries per a modernitzar la planta i garantir la realització de nous models. Però un acord també, que no ens digui que hem de tenir una plantilla de 2800 treballadors.

Una vegada tinguem assegurades les produccions, les inversions i l'adjudicació de nous productes, aquest sindicat no rebutja arribar a acords d'ocupació. Però no acords que siguin una amenaça per a la plantilla com els que pretenen. Arribar a acords que comportin un objectiu de plantilla, és posar una soga al voltant del coll dels treballadors/es.

Perquè el fracàs de les accions que es poguessin prendre, comportarien amb total seguretat la presentació d'un ERO d'acomiadaments, fins a aconseguir la plantilla pactada. I qui reconegui aquest volum de plantilla, tindrà les mans lligades per a lluitar contra la voluntat de l'empresa d'assolir aquest objectiu acordat.

Discrepàncies amb la resta de sindicats components del comitè d'empresa, en la informació que cal donar a la plantilla, fan que a partir d'ara CGT difongui la informació com sindicat de manera individual.

La nostra posició en la negociació passa per garantir el futur de la planta i que els treballadors no siguin acomiadats, postura que no comparteixen la resta de sindicats. Per això no hi haurà un posicionament unitari en la taula de negociació.

Podeu llegir el comunicat de la secció sindical de CGT Nissan anat al blog:

cgtnissan.blogspot.com/