CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la secció sindical de CGT TMB BUS després de la constitució dels nous Consells d’Administració de TMB

Divendres, 2 agost, 2019

s6y8hvak_400x400.jpg

Després de la constitució dels nous Consells d'Administració de TMB (metro i autobusos) celebrem la decisió de substituir a la presidenta de TMB Mercedes Vidal i no entenem com no s'ha decidit el mateix amb l'actual Conseller Delegat Enric Cañas i l'Adjunt al Conseller Delegat Pau Noy.

Aquests tres càrrecs han estat responsables de la deterioració de les relacions laborals en TMB i en particular a autobusos, igualment són responsables de la deteriorament de la imatge de la nostra companyia, a causa de l'empitjorament del servei que hem donat aquests últims quatre anys.

Mercedes Vidal malgrat el seu discurs, va signar l'últim conveni d'autobusos malgrat que els treballadors, en dues ocasions i en referèndum, s'hi van manifestar en contra. A partir d'aquesta signatura Vidal es va tancar en la seva “closca” ignorant les relacions laborals.

En els últims 4 anys ha augmentat la contractació precària de conductors/as, fins a un escandalós 12%, conductors i conductores amb contractes temporals o de caps de setmana. Tampoc s'ha invertit el necessari a renovar la flota que any rere any ha anat envellint i amb això s'ha anat disparant el nombre d'avaries que han repercutit en el servei que donem a la ciutadania.

Vidal s'ha negat a escoltar als veïns i veïnes que li exigeixen recuperar les línies que TMB té cedides a Sagalés, que donen servei als barris del nord de Barcelona, i ha mantingut una posició numantina a favor de la connexió del tramvia privat per la Diagonal malgrat els informes negatius dels tècnics de TMB.

Ara tenim una nova presidenta Rosa Alarcón i celebrem la seva primera decisió de canviar el recorregut de les llançadores d'autobusos que cobreixen les obres de la línia 1 del metre i amb això ha donat satisfacció als veïns i veïnes afectats. Alarcón entra a presidir unes empreses, la missió de les quals és donar el millor servei de transport públic a la ciutadania. Un servei de qualitat cobert per més de 8000 treballadors i treballadores de Metro, Autobusos i Telefèric. Esperem que la nova política de la direcció de TMB sigui la demostrada amb el succeït amb les llançadores del la línia 1 i es basi en escoltar als veïns i veïnes de Barcelona i als treballadors i treballadores de TMB.

El repte és gran i per a això és necessari canvis de profunditat i ser valents. Començant per substituir als directius que ens han portat on estem. Cañas i Noy no poden seguir ocupant els càrrecs que ocupen.

Secció sindical de CGT Busos TMB

s6y8hvak_400x400.jpg

Attached documents