CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Secció Sindical de FICOSA Electrònics davant l’ERO d’extinció que afectarà 244 treballadors

Diumenge, 16 desembre, 2012

Com culminació del Pla Industrial, projecte que estava dintre dels acords de subrogació entre SONY i FICOSA, FICOSA ELECTRONICS ha presentat un ERO d'extinció afectant a 244 persones.

Des de la CGT denunciem que ha quedat en evidència que el criteri principal per a no veure's afectat ha estat estar afiliat a la secció sindical de CC.OO, existint una discriminació en els afectats, per a la plantilla que no presentava aquesta afiliació en general, i per als afiliats i simpatitzants de la CGT en particular, els quals s'han vist pràcticament fulminats.

Considerem injust i denunciable que, independentment del suport que es necessiti per al futur de la nostra secció, que persones que simplement per haver confiat en nosaltres hagin estat assenyalats per a veure's afectats, o simplement per no sintonitzar amb el missatge o la manera d'exercir el sindicalisme de CC.OO, deixant l'Empresa, la principal culpable d'això, de costat els criteris objectius que han de prevaler en aquests casos.

Al setembre de 2010 mitjançant l'acord de subrogació entre SONY-FICOSA-COMSA EMTE, les empreses signants transferien el capital i la plantilla de SONY per a la creació de dues noves empreses, FICOSA ELECTRONICS i IDNEO. SONY es comprometia a garantir un nivell de subcontractació de 1.000.000 de televisions per a l'any 2011 i de 500.000 per a l'any 2012, per a així facilitar la reconversió industrial que a poc a poc s'havia d'anar implementant per a anar substituint al producte televisió pel producte tradicional FICOSA (automoció).

Després de dos anys, ha transcendit l'aura de corrupció que ha envoltat aquesta subrogació. Segons diversos informes judicials que han transcendit, el Secretari General de CDC va percebre al costat de diversos socis, almenys cinc milions d'euros de comissió per a facilitar la deslocalització de tres multinacionals japoneses: SONY, YAMAHA i SHARP. Aquestes sortides ho van fer a través de la companyia ALTA PARTNERS, la qual netejava les traves legals d'aquests processos deslocalitzadors. ALTA PARTNERS, curiosament estava presidida per Sergi Alsina, amic íntim d'Oriol Pujol. ALTA PARTNERS, va percebre per part SONY 2,8 milions, a canvi de buscar empresa catalanes, com FICOSA, que es fessin càrrec de l'actiu i el passiu de la sucursal japonesa, arribant SONY abonar l'import del ERO d'extinció.

L'objectiu de FICOSA era aprofitar les instal·lacions i el personal deixat pels japonesos per al seu benefici, quedant-se amb l'exclusiva per a muntar ITV de cotxes i de les inspeccions d'edificis, naus i empreses a tota Catalunya, la concessió de les quals depèn de la Generalitat.

SONY va ser la primera, i després d'ella van venir YAMAHA i SHARP coincidint amb la tornada de CiU al Govern després del tripartit. Oriol Pujol comptava, segons la investigació, amb suports personals en la Generalitat com el de Xavier Mena, Conseller d'Empresa, i la de Germà Gordó, secretari del Govern de la Generalitat.

Per tant, s'ha evidenciat que tant aquest procés de subrogació com l'ERO d'extinció es tracta d'una trama corrupta, que ha esquitxat tant al màxim responsable de SONY a Espanya, Pedro Navarrete, com al Conseller de Delegat i diversos directius de FICOSA.

D'altra banda, des de la Secció Sindical de CGT a FICOSA ELECTRONICS (antiga SONY), volem denunciar que els criteris seguits en l'ERO d'extinció no han estat objectius, sinó que més aviat s'ha premiat per a no veure's afectat ser afiliat a la secció sindical de CC.OO (no en tots els casos, però si en gran part), i penalitzat a tot aquell no pertanyent a aquesta secció sindical en general, i als afiliats i suports electorals de CGT en particular.

És per això que des de la CGT anem a impugnar aquest ERO, per fraudulent, discriminatori i subjectiu, on no s'han respectat ni tan sols criteris socials mínims, acomiadant matrimonis i parelles i personal amb dependents al seu càrrec, així com famílies monoparentals, prevalent en tot cas els criteris d'una determinada afiliació sindical.

Finalment, el nostre gabinets jurídics estan valorant, donat els inputs que envolten aquesta subrogació, denunciar-la per fraudulenta, imputant tant a SONY com FICOSA. És evident, sota el nostre punt de vista, que els treballadors i treballadores de FICOSA ELECTRONICS han estat una simple mercaderia, on des d'un principi s'havia pactat els seus acomiadaments, amb el beneplàcit tant de l'administració com d'aquells que diuen representar els interessos dels treballadors.

Viladecavalls, 16 de desembre de 2012

Secció Sindical de CGT a FICOSA ELECTRONICS

WEBLOC CGT FICOSA: http://cgtficosa.blogspot.com.es/

FACEBOOK CGT FICOSA: https://www.facebook.com/cgtficosaelectronics

TWITTER CGT FICOSA: @CGTFICOSA

Telèfons de contacte:

Oscar: 620628931

Juanjo: 622842184

EMAIL: cgtficosaelectronics@gmail.com