CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona en solidaritat amb els treballadors i treballadores en lluita de l’Ajuntament de Manresa

Dijous, 30 desembre, 2010

AJUNTAMENT DE MANRESA EN LLUITA

CRIDA A LA SOLIDARITAT

Els afiliats i afiliades de CGT a la Diputació de Barcelona volem fer públic el nostre suport als treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Manresa, en lluita per defensar els seus salaris i la seva dignitat. Igualment, manifestem públicament la nostra solidaritat amb els companys i companyes de la Secció sindical de la CNT-AIT a l'esmentat Ajuntament, i denunciem totes les mesures de repressió sindical contra ells/es dutes a terme per la corporació municipal. Més concretament, exigim la retirada de tots els expedients sancionadors que l'Ajuntament ha iniciat arran del conflicte, que es reconegui la seva legitimitat negociadora i que es respectin les decisions preses majoritàriament pels treballadors i treballadores en assemblea. També denunciem l'actitud claudicant d'UGT i CCOO en aquest conflicte, i la seva absoluta manca de respecte per la voluntat dels treballadors i treballadores, expressada majoritàriament a les assemblees.

Els companys de Manresa estan lluitant en contra d'una retallada salarial del 15% per als treballadors de les categories laborals inferiors de l'Ajuntament (5% del "decretazo" + 9% de retallada sobre avançament de conveni + 1% sobre prestacions socials), una mesura clarament regressiva i que atempta de forma molt greu contra els seus drets i el seu poder adquisitiu. Aquesta, com la resta de les seves reivindicacions, són justes i mereixen el nostre suport incondicional.

Fem una crida a totes les Seccions sindicals d'administració local de la CGT d'arreu de Catalunya, als companys i companyes de la Federació Local de Manresa i la resta d'afiliats i afiliades al Bages a solidaritzar-se i ajudar a sostenir aquesta lluita, en la qual totes i tots ens hi juguem molt. Fem una crida a col·laborar activament amb tots els actes de protesta i mobilitzacions que duguin a terme els treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Manresa que es troben en lluita.

Així mateix, animem a estendre la solidaritat a totes les lluites que es produeixen en altres Ajuntaments i entitats locals de tota Catalunya en contra de les retallades i de l'aplicació del "decretazo".

Ni un pas enrere, ni a Manresa ni enlloc!

Secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

www.cgtbarcelona.org/cgtdiba/index.php?option=com_content&task=view&id=180&itemid=81