CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Secció sindical de la CGT al Gran Teatre del Liceu

Dilluns, 30 juliol, 2012

La Convocatòria de vaga pel dia 30 de juliol i totes les funcions de "La forza del destino" va conduir a una mediació, que no va ser capaç d'ajornar els acomiadaments previstos i vincular-los a una negociació de viabilitat de les plantilles, especialment a l'orquestra, on no tenim representativitat.

Aquesta circumstancia, junt a que l'altre secció convocant es vincula exclusivament al mandat del Cor com a col·lectiu i desenvolupen un procés a banda, fa que la nostra Secció Sindical estimi insuficient materialment el temps per organitzar de manera adequada als col·lectius, i en particular, on tenim representativitat (el personal d'administració no treballa els caps de setmana i els torns de tècnics son de complexa articulació).

La precipitació de les dates on ens ha arribat un Pla Director incomplet i mancat d'informació al seu contingut (el van acabar d'entregar a la mediació del dia 26, del conflicte col·lectiu pel pacte del 22 de febrer) va abocar-nos a convocar 15 dies de vaga, com a Secció Sindical, on l'imminent 30 de juliol ens permetia mediar amb el acomiadaments anunciats i acabats per confirmar aquests darrers dies.

La imposició del costós projecte del Mestre Josep Pons, de difícil justificació en els temps que corren i la despesa de tant diner públic com es mal gestiona, al nostre entendre, al Liceu, ha fet impossible que l'empresa accepti negociar sortides consensuades pel que fa a les plantilles.

Una plantilla maltractada, retallada en número, condicions de treball, salarials i desregulada. On la massa salarial fuig de la plantilla productiva reflectida en el conveni col·lectiu i se’n va a engruixar salaris de nous, que no justificats, directius. Sense optimitzar els recursos ni econòmics ni humans de que disposem.

Desconvoquem la vaga pel dia 30 de juliol 2012

Mantenim les reivindicacions, que pensem son necessàries i ineludibles per salvar el Liceu:

Consensuar la viabilitat de les plantilles, únicament possible amb transparència i informació, negociació col·lectiva que tanqui un nou conveni col·lectiu, optimitzant els recursos que hores d'ara es malbaraten per no acordar un nou marc laboral que racionalitzi l'activitat. Situació que és responsabilitat de l'empresa i fruit de les males polítiques i gestió de recursos.

Secció Sindical de CGT Gran Teatre del Liceu

Més informació:

Miquel Guillen cgtssliceo@gmail.com