CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Secció Sindical de la CGT: Sanitat malalta, Joan XXIII a la UCI

Dimarts, 12 abril, 2011

La CGT som conscients de la conjuntura crítica global, que afecta a l’Estat espanyol i també a Catalunya, per això la retallada salarial del 5% es va assumir sense excessiva contestació amb l’esperança de contribuir al redreçament de la situació. Res més lluny de la realitat.

Mentrestant hi ha hagut un canvi en el Govern de la Generalitat. S’acaben de commemorar els 100 dies i, encara sense acabar de conèixer ben clarament el conjunt de l’acció de govern, en l’àmbit de la Sanitat Pública hi ha indicis massa evidents d’una confrontació d’interessos que afecta tant als treballadors de tots els estaments dels hospitals i centres d’atenció primària com a la qualitat del servei i l’atenció als usuaris i ciutadans.

Quan el propi sector empresarial en el qual havia treballat l’actual conseller (la patronal de la sanitat privada), Boi Ruiz, contesta i denuncia les mesures de retalls en tots els ordres que ha emprés. Quan la defensa del conseller a les crítiques és carregar contra els metges amb l’argument que només defensen la seva butxaca,….. quan tot això passa és que hi ha un problema molt greu. No hi ha comunicació.

La marxa enrere que suposen les mesures del conseller es concreten en xifres fredes: baixada del 18% del pressupost, tancament de 50 llis (quin percentatge suposa?) i 5 quiròfans, i no renovar contracte a més de 300 persones. La repercussió social té una altra lectura: augment de les llistes d’espera, que tants anys ha costat combatre, i col·lapse de les urgències.

Tot això es produeix en un marc de direcció nefasta, En lloc d’abordar la situació amb els representants dels sectors, improvisa i coacciona els treballadors, amenaçant amb acomiadaments a interins o noves rebaixes de sous.

Sembla més que evident que tot aquest desgavell respon a la campanya orquestrada pel conseller Boi Ruiz, i dirigida a l’Hospital Joan XXIII pel futur gerent d’àrea (ara mana sense nomenament), Julio Garcia Prieto, de la mà de Dolça Cortázar. L’únic objectiu evident és desmantellar la sanitat pública, i especialment l’Hospital Joan XXIII.

No tenim més remei que denunciar aquesta situació i desemmascarar les intencions en benefici de la sanitat privada. Aquest hospital, nascut durant el franquisme, va ser el primer de la xarxa pública espanyola en desplegar un nou model d’assistencial.

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII - Tarragona