CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Secretaria d’Acció Social de CGT Catalunya davant l’onada repressiva del 15 de maig

Dijous, 16 maig, 2013

QUÈ VOLEN AQUESTA GENT?
LA CGT DAVANT LA NOVA ONADA REPRESSIVA AHIR A CATALUNYA

Ahir 15 de maig vam observar com, coincidint amb el segon aniversari del 15-M, l’Estat promovia una successió d’episodis repressius contra espais de lluita social i de construcció d’alternatives.

- La masia de Can Piella, entre Montcada i Reixac i Santa Perpètua de la Mogoda, era un espai alliberat a la immobiliària Grupo Alcaraz. Un grup de persones hi construïen un projecte d’agricultura comunitària i ecològica. Ahir, després de moltes hores de resistència i mesos de lluita, diverses dotacions de la BRIMO el van desallotjar.

- Al matí els i les habitants de l’edifici ocupat per la PAH a Salt per donar vivenda a persones desallotjades de casa seva van observar com se’ls tallava l’aigua. Ho van fer operaris protegits pels mossos d’esquadra. Se’ls privava així d’un recurs absolutament necessari per la neteja i la higiene, per la preparació d’aliments, pel consum... en definitiva, per viure.

- També a Sabadell la policia es va fer present, en aquesta ocasió sota les ordres de l’Audiència Nacional. Ho va fer entrant a l’Ateneu Llibertari de Sabadell que, alhora, ho és dels nostres companys del sindicat CNT-AIT en aquesta ciutat i un lloc de reunió de molts col·lectius. El registre s’ha fet sense mostrar cap ordre judicial i aparentment ha coincidit amb la detenció de cinc persones acusades de ser de l’organització “Bandera negra” que no existeix a Catalunya. pel que sembla seran o han estat traslladades a Madrid en aplicació de la legislació antiterrorista, tantes vegades denunciada pels organismes defensors dels drets humans per la indefensió que genera i la cobertura que dóna a tortures i tractes degradants.

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya exigim que s’aturi immediatament la repressió. Exigim que s’aturin immediatament aquestes demostracions de força d’un sistema econòmic, social i polític cada cop més qüestionat per amplis sectors de la població. Volem mostrar la nostra solidaritat cap a les persones i col·lectius afectades per aquesta repressió i demanem la immediata posada en llibertat dels i les detingudes. Animem també a la lluita contra les injustícies, a la resistència contra els abusos del Poder i, especialment, a la construcció d’alternatives, en el dia a dia, pas a pas, però amb la ferma voluntat de continuar creant una societat lliure i justa. La repressió no ens traurà ni les conviccions ni la força per a fer-ho.

Cridem, també, a la participació en les diferents iniciatives que es derivin en contra d’aquests nous cops repressius.

Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya

16 de maig de 2013

Més informació:

https://www.facebook.com/acciosocialcgtcatalunya

Attached documents