CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT en solidaritat amb l’Associació Marroquí de Drets Humans

Divendres, 18 juny, 2010

La celebració del IXè congrés de l'AMDH ha estat el detonant d'una campanya de desprestigi i calúmnies: campanya de premsa manipulada, acusacions d'ateisme i de separatisme per part de dirigents dels partits del poder, inclòs el primer ministre Abbas el Fassi, (que segueix sense respondre davant la justícia per la seva implicació en l'estafa de la Najat), deu minuts de silenci en la segona càmera del Parlament reprovant que l'AMDH utilitza els drets humans per a atacar “els valors sagrats de la nació i del regne”, fet ràpidament difós per l'agència oficial de notícies MAP…

Està clar que és la defensa conseqüent dels drets humans el que molesta a la monarquia alauita i als seus servidors. La ferma actitud de l'AMDH defensant una solució democràtica per al Sàhara Occidental i per una Constitució democràtica, l'ha col·locat en el punt de mira del règim que ha engegat tota aquesta campanya contra l'AMDH.

Per a la Confederació General del Treball (estat espanyol), l'AMDH és avui una referència clara de lluita honrada i conseqüent en la defensa dels drets individuals, socials i econòmics del poble marroquí i dels drets humans en general.

Hem vist implicar-se a l'AMDH en la defensa dels drets individuals, defensant la igualtat de sexes en tots els camps, els drets dels homosexuals, la llibertat de religió, el dret a l'avortament, els drets dels presos polítics i socials, i la separació de la religió de l'Estat, el que provoca la resposta repressiva de qui utilitzen la religió per a defensar els seus privilegis.

Però també hem vist la implicació de l'AMDH en la defensa de drets socials com el suport continuat i ferm a la lluita pel dret a un treball digne de l'ANDCM, o per un habitatge digne dels “sense sostre” de Casablanca, la lluita contra el robatori de les terres col·lectives com per exemple a Missour…, aquí ha estat i està l'AMDH defensant els drets socials del seu poble.

També hem comprovat el compromís de l'AMDH amb les reivindicacions dels treballadors, la seva participació solidària en nombroses lluites obreres, com, per exemple, la caravana de solidaritat organitzada en suport dels 850 treballadors de Khouribga, acomiadats injustament per SMESI, filial de la OCP.

Per tot això, la CGT vol expressar el seu màxim suport i solidaritat a l'AMDH, des de l'internacionalisme i el suport mutu, en la seva lluita pel respecte dels drets humans, tant individuals com socials i econòmics.

Fem extensiu el nostre suport a totes les organitzacions de drets humans del Nord d'Àfrica que treballen en condicions terriblement difícils i repressives.

Companys/es de l'AMDH: EN AQUEST CAMÍ SEMPRE ESTAREM JUNTES

José Pascual, Secretari Relacions Internacionals CGT