CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de l’Assemblea Popular de Reus davant les imputacions de diversos participants a la xiulada de Sant Pere i les mobilitzacions de la tardor

Dimarts, 4 setembre, 2012

Que fins ara no hàgim dit res sobre el tema, no vol dir que hàgim estat absents i que no tinguem res a dir. Ara, finalitzada la "pausa" d'agost, tornem a la llum pública amb un missatge molt clar: seguirem amb les mobilitzacions i no permetrem que la repressió silenciï la llibertat
d'expressió.

Estarem presents en aquelles iniciatives de base que surtin contra les retallades, la crisi i els seus culpables, tant a nivell local com general, i seguirem dinamitzant i organitzant aquelles activitats i mobilitzacions que considerem oportunes en aquesta tardor que es preveu calenta.

I de pas avisem als qui governen actualment a l'Ajuntament de Reus que farem tot el possible per tal que no surtin indemnes de tota la corrupció local existent a l'àmbit de l'Ajuntament i d'Innova, la qual van permetre i tolerar quan estaven a l'oposició i contra la que ara volen aparèixer com els principals artífexs de la seva solució. Mostres sobrades ha donat l'actual govern municipal de la seva incompetència i incapacitat, malgrat els salaris desorbitats que cobren el sr. Pellicer i la sra. Alegret.

No permetrem que responguin a la crítica social amb autoritarisme i repressió. Des de l'Assemblea Popular, mitjançant les xarxes socials, es va convocar el passat 28 de juny una xiulada a la plaça del Mercadal contra els polítics locals a la tornada de completes de Sant Pere, una xiulada massiva que va esdevenir un clam popular de protesta contra els qui ens governen (i els qui ens van governar) i les seves polítiques, i a la qual alguns elements de la guàrdia urbana van respondre amb una actuació violenta, irracional i impròpia de qui diu estar per a garantir la seguretat pública.

Ja sabem que els qui governen no solen acceptar de bon grat que se'ls qüestioni i critiqui, no suporten la dissidència, la protesta social. Durant aquests mesos de juliol i agost, 7 persones han estat citades a declarar pels mossos d'esquadra pels fets de Sant Pere xiula fort!, dues d'elles fins i tot han passat una nit a comissaria simplement per fer-los declarar l'endemà. Totes elles han estat encausades per desordres públics i cinc d'elles, a més, per atemptat a l'autoritat. Detencions produïdes de forma espaida, en una estratègia de degoteig planificada, que segurament encara pot suposar noves citacions, ja que en els últims mesos l'estratègia dels mossos d'esquadra en aquest i altres casos passa per mantenir la tensió i generar por entre la ciutadania que protesta i alça la veu contra la crisi i les retallades.

Que sàpiguen, uns i altres, que no callarem ni ens estarem quiets. Amb el ben pagats que estan i amb el mal que ens fan a la majoria de la població, com a mínim haurien de tenir prou dignitat de respectar la llibertat d'expressió, i de suportar i tolerar les crítiques i les protestes. Que no s'equivoquin, la repressió ens fa més forts. No permetrem que se'ns criminalitzi impunement, ni deixarem que la repressió els surti gratis.

Des de l'Assemblea Popular de Reus tot el nostre suport a les persones encausades, a favor de les quals portarem a terme la campanya de suport que sigui necessària.

Contra la crisi, les retallades i la repressió, mobilització!
#Pellicer i Alegret dimissió

Assemblea Popular de Reus

3 de setembre 2012

https://primaverareus.wordpress.com/2012/09/03/comunicat-davant-les-imputacions-de-diversos-participants-a-la-xiulada-de-sant-pere-i-les-mobilitzacions-de-la-tardor/