CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de l’Associació de Veïns de Poble Nou (Bcn): “No hi pot havei espai per als nazis en el nostre barri”

Diumenge, 16 octubre, 2011

Davant els greus fets ocorreguts el 12 d'octubre, l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou comunica:

La nostra total oposició que se celebrin actes d'ideologia ultradretana nazi. Aquesta ideologia, que fa bandera de les pitjors massacres humanes que ha patit Europa en el segle XX, no pot ser de cap manera tolerada pels qui tenen l’obligació de garantir un Estat de dret, lliure i democràtic.

Assabentada la nostra associació de la celebració d’un concert nazi en un local del Poblenou, ens vam posar en contacte el mateix 12 d'octubre a la tarda amb el regidor del Districte per demanar-li que ho impedís, tal com havia fet l’alcalde de Sabadell en prohibir que aquest concert es fes a la seva ciutat. El senyor Freixedes ens va respondre que no tenía el permís de la Fiscalia per entrar en el local. Nosaltres entenem que l’Ajuntament, sabent amb antelació la celebració d’aquest concert, el podia haver impedit simplement barrant l’entrada als assistents.

Els greus aldarulls que hi va haver al carrer quan uns antifeixistes van atacar el local, amb el resultat de dos detinguts i diversos contusionats, s’haurien evitat si l’Ajuntament hagués impedit de facto el concert. La violència és inacceptable vingui d'on vingui, i la policia no pot caure en el parany de donar la imatge de defensar la celebració d’aquest concert atacant els qui volien impedir-lo.

Expressem la nostra gran preocupació davant el fet que l’Ajuntament cregui que la tranquil·litat als nostres carrers es paga amb la tolerància respecte als qui prediquen el racisme i la xenofòbia.

Desgraciadament, aquesta actitud impune només porta, i així ho ensenya la història, que aquests grups cada cop siguin més grans i forts i puguin arribar a qüestionar les bases de la nostra convivència.

Recordem que en aquest concert hi ha assistit un líder de Plataforma per Catalunya, partit a qui l’Ajuntament va cedir el passat dia 2 la plaça Sant Jaume per fer una manifestació mentre que alhora prohibia una convocatòria en el mateix lloc d’un acte de protesta per aquest fet convocat per la FAVB.

Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, Barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció