CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de les seccions sindicals de CGT al Grup Seat desconvocant les aturades previstes

Dimarts, 19 febrer, 2008

COMUNICAT A LA PLANTILLA AMB LA MOBILITZACIÓ ELS TREBALLADORS GUANYEM

La reunió celebrada ahir 18 de febrer, entre la Direcció de SEAT i els altres sindicats del Comitè Intercentres, ha donat com resultat un “desbloqueig” del posicionament de l'empresa després del seu incompliment del dia 1 de gener de 2008 .

Encara que les informacions que ens han arribat durant les últimes hores, han estat per mitjà d'una nota de premsa de la Direcció i mitjançant el comunicat unitari dels altres sindicats, hem mantingut una reunió amb el President del Comitè d'empresa de Martorell en la qual ens ha comunicat que l'acordat ahir és que l'empresa cridarà a tots els afectats del ERO que han manifestat la seva intenció d'entrar a SEAT.


En posterior reunió de la CGT amb l'empresa, ens han confirmat aquesta informació. És de lamentar que aquest acord sigui només verbal i no per escrit, com ho han estat en els últims mesos els temes pel que fa al ERO. No obstant això el fet que l'empresa hagi cridat a quatre persones avui mateix de les quals una d'elles és denunciant del seu acomiadament, és un senyal de la ruptura de la posició tancada que l'empresa ha expressat en algunes reunions.

La CGT de SEAT estem segurs que aquest canvi d'actitud de l'empresa ha estat fruit de la vaga de fam, de les persones que han secundat les mobilitzacions convocades i de tota la gent solidària que han participat, tant a SEAT com en el carrer i encara que més val tard que mai, també l'amenaça dels sindicats majoritaris d'una vaga de 24 hores.

DESCONVOCADES LES ATURADES DEL DIA 20 DE FEBRER

Encara que és evident que encara no hem arribat a l'objectiu de l'entrada de tots i cadascun dels afectats per l'ERO, és possible que la solució estigui molt a prop. Des de la CGT hem valorat que les informacions actuals, sobre una finalització definitiva del problema, recomanen desconvocar l'aturada del matí del 20 de febrer en la fàbrica de Martorell, i concedir un termini de dues setmanes en les quals es confirmi el reingrés de tots/es.

Després d'aquest temps, de no arribar-se a una solució definitiva, aquest sindicat tornarà a reprendre les mobilitzacions que siguin necessàries. Per això, tenint en compte la situació física acumulada en els 16 dies de vaga de fam, i aquesta porta oberta a una possible solució, hem proposat als companys en vaga de fam que la donin per conclosa, almenys temporalment, amb el convenciment que ha servit per a desbloquejar la posició de l'empresa.

Des de la CGT anem a seguir, com fins a avui, molt de prop aquest procés fins a aconseguir la readmissió de tots els acomiadats de l'ERO.

Seccions Sindicals CGT Grup Seat

www.cgtbarcelona.org/cgtseat

cgtseat@inicia.es