CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de les Seccions Sindicals de CGT al transport sanitari de Catalunya, davant retallades de serveis

Dijous, 14 febrer, 2013

El P.I.U.C. (Pla integral d'urgències de Catalunya) és un programa de la Generalitat de Catalunya, posat en marxa l'any 1.999, per reforçar el sistema sanitari pel augment estacional de la demanda de transport sanitari urgent i no urgent. La aplicació d'aquest pla es realitza entre els mesos de novembre i abril i suposa un augment d'unitats (ambulàncies) en temporada de grip i augment de patologies respiratòries.

També en zones costaneres, i en època estival, s'augmenta el nombre d'unitats per poder cobrir la totalitat de la demanda amb la mateixa qualitat assistencial tot i l'augment de població en aquesta zona.

Doncs bé, sembla que poc importa això als nostres responsables en salut, ja que a gairebé dos mesos d'acabar aquest pla han decidit retallar diverses unitats assistencials en Catalunya provocant amb això més pressió sobre les unitats que queden actives i una baixada del nivell de qualitat assistencial a causa d'això, major temps de resposta en haver menys unitats operatives, al que cal sumar l'important drama familiar a què es veuen abocats els professionals que perden el seu lloc de treball.

També perilla el P.I.U.C. estival el que pot convertir aquest estiu les zones costaneres en un caos, per dir-ho suaument, ja que la disminució d'unitats en aquestes zones pot provocar una autèntica tragèdia que ENCARA ESTEM A TEMPS DE PARAR.

Tot això, unit al constant assetjament rebut pels professionals de part de les empreses, tant de la pública (SEM, SA) com de les adjudicatàries, ens ha obligat a convocar una protesta a la porta de SEM, S.A. Pablo Iglesias, 101-115 de l'Hospitalet per aquest divendres 15 de febrer de 2013, a les 10:00.

Així mateix fem una crida a la ciutadania i als diferents col · lectius
socials perquè s'uneixin a aquesta protesta, ja que sabem que això no és més que la "Avançada" de més retallades en el transport sanitari de Catalunya, tant urgent com no urgent, per al primer semestre de l'any. Si unim aquests retalls als tancaments diversos centres d'urgències estem condemnant a la ciutadania de Catalunya a un risc
innecessari que, en el pitjor dels casos, pot arribar a provocar fins i tot la mort.

Mentre s'omplen la boca parlant de l'estat de benestar estan treballant únicament i exclusivament per destruir-lo. Mentre dia sí i dia també surt a la llum pública un nou cas de corrupció entre la classe política a nosaltres ens retallen serveis tan bàsics com
les ambulàncies. Ens estan deixant al carrer, augmentant l'atur, robant-nos nostra sanitat i posant en perill les nostres vides i encara volen que no ens queixem, que no sortim al carrer a reclamar el que és nostre.

Doncs aquest divendres 15 de febrer, sortirem al carrer a reclamar el que és nostre, a reclamar un servei públic de qualitat, a reclamar que les retallades vagin sobre el sou de els polítics, la supressió d'assessors elegits a dit. Sortirem a reclamar justament el que per justícia ens pertany, pels malalts que hauran d'esperar més temps del
necessari per rebre assistència, pel accidentat que a terra esperarà inútilment la arribada d'una ambulància, pels professionals que van a l'atur i per les seves famílies, víctimes innocents d'una política ultra capitalista feta per i per a una classe política i empresarial, elitista i antisocial.

Seccions Sindicals de CGT al Transport Sanitari de Catalunya

Més informació:

Ambulàncies Domingo.

cgt.ambulanciesdominigo@gmail.com

Tel 676035065 Fax 933777551

- FACEBOOK CGT AMBULÀNCIES DOMINGO

Ambulàncies Condal.

cgt.ambulanciescondal@gmail.com

Tel.633726698 Fax 933777551

- WEB CGT AMBULÀNCIES CONDAL

- TWITTER CGT AMBULÀNCIES CONDAL

T.S.C Alt Penedès Garraf.

cgt.altpenedesgarraf@gmail.com

Tel 606838129 Fax 93.893 42 61

- WEB TSC ALT PENEDÈS - GARRAF