CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de les Seccions Sindicals de la CGT al Grup Seat davant la realització del Saló de l’Automòbil de Barcelona

Divendres, 10 maig, 2013

LA CGT DEL GRUP SEAT, AMB LA SEVA PRESÈNCIA, ELS DIES 10, 17 I 18 DE MAIG, EN LA PORTA DEL SALÓ DEL AUTOMÒBIL DE BARCELONA, DE L'AUTO, VOL DENUNCIAR EL FRAU EN LA CONTRACTACIÓ TEMPORAL, LA DISCRIMINACIÓ, ACOMIADAMENTS I L'EMPITJORAMENT DE LES CONDICIONS DE TREBALL DE LA PLANTILLA DEL GRUP SEAT

Com ja va fer el passat mes d'abril, davant la presentació per part de l'empresa SEAT a la premsa internacional del nou model León, la CGT del grup SEAT, els dies 10, 17 i 18 de maig, denunciarà l'actuació fraudulenta de les empreses, la falta d'ètica i responsabilitat pel que a contractació es refereix, la discriminació, persecució, acomiadament al que defensa els seus drets i una política de producció que atempta a la salut dels treballadors/es. Participaran igualment altres seccions de CGT del sector del metall i de l'auto.

CGT-Grup SEAT vol desemmascarar a les Multinacionals, que si bé saben posar-se molt bé el vestit de demòcrates i vendre de cara als mitjans de comunicació un rostre humà i responsable, actuen al contrari.

El grup VW destrossa la salut imposant uns altíssims ritmes de treball, que suposen un augment escandalós de lesions i malalties laborals……. epicondilitis, túnel carpià, cervicalgies… Precaritza les condicions de treball valent-se de les ETT, la contractació en frau de llei, la persecució, discriminació i l'acomiadament.

Així va ser amb els treballadors que van denunciar la seva situació irregular en la planta de caixes del canvi, del grup SEAT, situada en la població del Prat, optant l'empresa per l'acomiadament improcedent, en comptes de la reincorporació al treball. Sancionant, o acomiadant (com en el cas més recent del treballador de SEAT Martorell, Samedy), al que s'organitza i lluita per tenir unes condicions dignes de treball. Mentre es fan milers d'hores extres i s'allarga la jornada laboral de forma il·legal evitant la creació d'ocupació.

Per a CGT l'actitud mostrada per la Multinacional VW (que es repeteix en la majoria d'empreses del sector, així com en les empreses auxiliars que treballen per al mateix) és d'una irresponsabilitat molt greu i que no s'allunya molt de les actuacions fraudulentes realitzades des del sistema financer, o des d'alguns dels membres dels diferents governs d'aquest país. S'atempta al conjunt de la societat, màxime quan han tingut des de l'Administració un tracte de favor, en relació a altres empreses o sectors de la indústria amb quantioses ajudes econòmiques, no sent per tant de rebut, retornar a la societat, precarietat laboral i atur.

Per a CGT aquest tipus d'actuacions són malicioses i una mostra de menyspreu cap als precaris drets laborals que tenim els ciutadans/es. Una actuació empresarial que es basa en l'ambició desmesurada, que li importa molt poc el teixit social on desenvolupa la seva producció i per tant empitjora més encara la situació social en la qual ens trobem, d'atur i precarietat laboral i social. Submergint-nos cada dia més en una dictadura del capital i que CGT no deixarà de denunciar, assenyalar i combatre.

Salut

Seccions Sindicals de la CGT al Grup Seat

Per a contactar:

Diego Jesús Rejón Bayo, Sec. Gral. FESIM. Representant en Comitè Inter-centres SEAT Tel. 685.822.876.

Enrique Fernández, Sec. Acció Sindical CGT-SEAT Components (Gearbox), Tel: 696.881.672.

Divendres al matí concentració davant hotel miramar de CGT Metall, rebuda de la patronal del metall i de Artur Mas i Mariano Rajoy:

#salonautoexplotacion concentració CGT Metall de Catalunya davant Rajoy i Mas a visita al saló del ´automòbil a BCN #plasmaescratxe #SEAT @seatjobs @cgtseat

Attached documents