CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de les treballadores del SAS després de la sentència contra l’Ajuntament de Barcelona

Dilluns, 27 setembre, 2021

Les treballadores del Servei d'Atenció Socioeducativa de l'agència ABITS, pertanyent a la Direcció de Feminismes i LGTBI, especialitzades en l'atenció a dones treballadores sexuals dins de l'Ajuntament de Barcelona, emetem el següent comunicat:

Després d'anys de lluita per la internalització del servei i equiparació de les condicions de treball amb la resta de treballadores del consistori, el 21 de setembre de 2021 el Jutjat Social N. 16 de Barcelona es va pronunciar de manera favorable i va sentenciar a l'Ajuntament a què ens reconegui com a treballadores municipals directes, declarant l'EXISTÈNCIA DE CESSIÓ IL·LEGAL de  treballadores.

Com a exercici de dret, demanem a l'Ajuntament de Barcelona que sigui coherent amb el seu discurs polític i reconegui la situació de precarietat laboral a la qual hem estat sotmeses tots aquests anys. Que mostrin el seu compromís real amb la lluita contra la feminització de la pobresa i que reconegui els nostres drets no INTERPOSANT CAP RECURS i acceptant aquesta sentència  com a ferma.

Amb tota la il·lusió, l'esforç i el nostre compromís professional, seguirem caminant cap a la defensa, garantia i foment dels de les dones, com a FEMINISTES i com a defensores de les POLÍTIQUES D'IGUALTAT d'oportunitats i de millora de situacions de precarietat i vulnerabilitat a la nostra ciutat.

-------------------------------

Com a Municipalitzem lluitem contra totes les externalitzacions perquè precaritzen les treballadores i mercantilitzen els serveis públics. Però aquesta sentència, com altres que hi ha hagut anteriorment i que l'Ajuntament de Barcelona amaga, demostra que a més n'hi ha un gruix importantíssim que es gestionen en frau de llei. Cal un canvi de rumb clar en la política de contractació externa municipal que no s'ha produït en els últims anys. A més, ens sumem a la seva demanda explícita de l'Ajuntament no recorri la sentència i procedeixi a internalitzar les treballadores sense més dilació.
 
Aprofitem l'ocasió per informar que demà, dimarts 28 de setembre, celebrarem una Assemblea oberta a la Plaça Sant Miquel amb presència de diferents grups de treballadors i treballadores en lluita per la municipalització.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció