CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de premsa del Comitè d’empresa de AJP Industrial SA

Divendres, 1 juliol, 2011

INDÚSTRIA CATALANA PROVEÏDORA DE FRENS PER A MOTOCICLETA EN CONCURS DE CREDITORS.

Som una empresa catalana situada a L'Hospitalet de Llobregat que des de 1974 es dedica al disseny i fabricació de components auxiliars per a la indústria de la motocicleta i el ciclomotor, com són els frens i embragaments hidràulics, els tubs de fre i les rodes.

Hem treballat per a gairebé totes les marques històriques de motocicletes com Montesa, Ducati, Sanglas, Ossa, Puch… i també per a les actuals Derbi, Rieju, Gas-Gas, Profunda, Yamaha, Suzuki, Motorhispania… hem exportat també els nostres articles a marques europees com Peugeot, Betamotor, Aprilia, Piaggio, Husqvarna, Sherco…

L'empresa sempre ha estat dirigida per la família Egea i no ha comptat mai amb altres socis ni amb capital estranger. L'evolució empresarial ha estat sempre ascendent i els nivells de facturació han anat in crescendo fins a l'any 2005 arribant al màxim nivell històric de facturació amb uns 18 milions d'euros i una plantilla aproximada de 200 empleats entre fixos i eventuals.

A partir d'aquest any s'inicia un descens dels marges i de les vendes que conclou al febrer de 2009 amb l'acomiadament de tots els treballadors eventuals i l'aprovació d'un ERO de reducció de jornada, finalitzant aquest any en una facturació de 8,5 milions d'euros i una plantilla de 107 treballadors fixos.

Disminueix l'activitat, el sector del ciclomotor es ve a baix i l'empresa planteja a l'abril del 2010 un ERO d'extinció de contractes per a 47 llocs de treball. L'expedient es va rebutjar en primera instància pels treballadors i la Inspecció de treball, més tard es va aprovar en part en el recurs d'alçada després d'una dura negociació amb els treballadors, acabant l'any amb una facturació de gairebé 7 milions d'euros i una plantilla reduïda a 77 treballadors que és la plantilla actual.

L'activitat del sector de la motocicleta segueix disminuint per al 2011 i l'empresa es veu obligada a presentar un concurs voluntari de creditors al maig d'aquest any, fase en la qual ens trobem actualment. La direcció executiva està en aquests moments delmada, alguns directors han estat cessats, uns altres estan de baixa al no poder suportar la situació, el gerent ha estat operat d'una greu malaltia i el caos s'ha ensenyorit de l'empresa, sent els propis treballadors amb algun director que queda viu, els que en alguns casos han organitzat la producció directament amb els clients que han aportat diners per a pagar les seves pròpies peces i finançar la matèria primera.

L'administració concursal està en fase d'anàlisi de la futura viabilitat, encara que deutes per valor de gairebé 5 milions d'euros amb hisenda, seguretat social, proveïdors i salaris endarrerits (es deuen als treballadors entre 1 i 3 nòmines), seran molt difícils de superar.

Des del Comitè d'empresa creiem que un producte tan específic i un know how perfecte per a la indústria de la motocicleta aconseguit a força d'anys i anys de bon treball en col·laboració directa amb els clients, no pot ni ha de perdre's.

Fem una crida a tot el sector de la motocicleta i a les administracions públiques locals, autonòmiques i estatals perquè facin tot el possible a preservar aquesta indústria auxiliar de la motocicleta i els seus 77 llocs de treball.

L’Hospitalet de Llobregat a 28 de juny de 2011

Comitè d'empresa de AJP Industrial SA (format per 4 delegats de CGT i 1 de CCOO)

Contactes per a més informació:
ajp.comite@gmail.com