CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de premsa en defensa de la Barceloneta i de les seves veïnes i veïns

Dilluns, 2 abril, 2007

Demà dimarts dia 3 d’abril del 2007, veïnes i veïns de la Barceloneta ens concentrarem davant del nou Mercat, on es celebrarà, amb la presència de l’Alcalde Jordi Hereu i el Regidor President de Mercats Municipals Jordi Portabella, l’obertura del nou edifici.


Els motius d’aquesta concentració, és el fer-li arribar a l’Alcalde de Barcelona les més de 1700 signatures recollides entre veïns, veïnes, comerciants i entitats contra el projecte de Pla General Metropolità en la regulació de la edificació tradicional de la Barceloneta, aprovat provisionalment per l’Ajuntament de Barcelona en el Consell Plenari Municipal el divendres dia 23 de febrer i demanar-li la seva implicació per a resoldre les justes demandes per nosaltres plantejades.

EN DEFENSA DE LA BARCELONETA I DE LES SEVES VEÏNES I VEÏNS

Al Sr. Alcalde de Barcelona Jordi Hereu i Boher
Als ciutadans i ciutadanes de Barcelona

Les veïnes i veïns de la Barceloneta, barri mariner de Barcelona construït durant el segle XVIII, us informem, i alhora us demanem la vostra implicació davant el projecte de Pla General Metropolità en la regulació de la edificació tradicional de la Barceloneta.

El Ajuntament de Barcelona en el Consell Plenari Municipal el divendres dia 23 de febrer ha aprovat provisionalment un Pla de remodelació del barri.

Un Pla on en la seva elaboració no s’ha donat un procés de participació real del veïnat, on no s’ha tingut en compte les mesures socials i assistencials que el barri necessita, on no s’ha estudiat l’impacte que tindrà sobre el patrimoni històric ni sobre les costums de la gent que ara vivim en ell.

Aquest Pla, que amb l’excusa d’adaptar les cases del barri per a una major accessibilitat (Pla ascensors), s’amaga la transformació de la Barceloneta, d’un barri popular i tradicional, en un nou barri de disseny per a la gent d’alt poder adquisitiu, generant expectatives d’especulació del sòl i dels habitatges.

Davant la alarma social creada per la aprovació del mencionat Pla en el veïnat de la Barceloneta, per la possibilitat de que veïns i veïnes es vegin obligats a tindre que abandonar el barri; els veïns i veïnes li demanen:

1. La moratòria del pla fins que no hagi un estudi de l’impacte social que el pla pugui tenir en el barri, un procés de participació real i que el pla reculli Aixa les necessitats que té el barri.
2. Que ninguna veïna ni veí es vegi obligat a haver de marxar -se del barri quan no vulguin fer-ho.

Plataforma de Veïns en Defensa de la Barceloneta i AAVV de l’Òstia

Telèfons contacte:
Emilia: 636268137
Emma: 654920982