CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de Rereguarda en Moviment arran les respostes d’Interior a la mort de Juan Andrés Benítez

Dissabte, 2 novembre, 2013

Davant les noves imatges aparegudes en relació a l’assassinat de Juan Andrés Benítez, i després de la roda de premsa del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, del director dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, i del comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, des de Rereguarda en moviment:

Manifestem:

* La nostra més enèrgica repulsa per l’enèsima demostració de corporativisme i menyspreu dels drets fonamentals a la vida i a la integritat física de les persones. I, especialment, per les declaracions d’Espadaler centrades en la “insuficiència de proves” d’una eufemística “mala praxi“. Estratègia típicament mafiosa basada en la negació per mantenir la immunitat i la impunitat del cos i defugir la responsabilitat política de la seva gestió.

* La indignació per la decisió de ni tan sols suspendre, com a mesura cautelar, els mossos implicats en un cas de mort en el qual hi ha hagut -recordem-ho- fins i tot intents d’esborrar proves. Una demostració molt greu d’irresponsabilitat política.

* La profunda preocupació en comprovar que el desig que Felip Puig va expressar en el seu moment s’està fent realitat: ja tenim una policia que crea por en la societat.

* El desig que s’iniciï un ampli debat social sobre les funcions i els límits d’intervenció des cossos policials, i sobre els mecanismes de control que cal implantar per sanejar-los radicalment.

* L’estupor per la nul·la sensibilitat d’interior -un cop més- envers la víctima i els seus familiars.

Exigim:

* La dimissió immediata de Ramon Espadaler i Manel Prat per les reiterades i contínues mentides expressades en l’exercici d’un càrrec públic, no només en aquest cas, sinó també en el cas d’Ester Quintana.

* La dimissió de Josep Lluis Trapero per mentir des de l’exercici d’un càrrec públic, i el seu processament judicial per encobriment dels seus subordinats.

* Encausar immediatament i apartar del cos a tots els agents dels Mossos d’Esquadra que van participar en la detenció i mort de Juan Andrés Benítez, tant els que van fer-ho directament com els que van permetre, sense actuar, que el colpegessin fins a la mort.

* La depuració de responsabilitats de tots els comandaments de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Ciutat Vella per encobrir l’actuació delictiva dels seus subordinats, així com una investigació profunda a tots els agents adscrits a l’esmentada comissaria.

Barcelona, 1 de novembre de 2013.

Rereguarda en moviment

http://rereguardaenmoviment.org/comunicat-arran-les-respostes-dinterior-a-la-mort-de-juan-andres-benitez/

Vídeo resum respostes Departament d'Interior i responsables del Mossos d'Esquadra:

http://www.youtube.com/watch?v=sLyXv59aryA&feature=player_embedded