CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de Rereguarda en Moviment sobre l’empresonament de 5 persones ordenat per l’Audiència Nacional: el túnel del temps

Dimarts, 21 maig, 2013

L’operació del jutge Pedraz de l’Audiència Nacional contra cinc persones que han estat empresonades, amb acusacions de pertinença a banda terrorista i enaltiment del terrorisme, ens catapulta directament a la més rància foscor dels anys 60 del segle passat.

En una fase de desmantellament del poc estat social que teníem, d’espoli continuat dels recursos del país per part dels especuladors nacionals i internacionals, de corrupció extrema de les castes polítiques i de les institucions sortides de la transicció franquista, d’atac generalitzat als drets elementals, d’empobriment accelerat d’estrats cada vegada més amplis de la població, d’insults reiterats a la diversitat -tant d’opcions sexuals com cultural, lingüística i nacional-, d’inculcació del dret fonamental de les dones a decidir sobre el propi cos, els òrgans repressius recuperen sense complexes els seus orígens.

Tenim així una delegada del govern que condecora ex combatents dels exèrcits nazis -inaudit en l’entorn europeu, on directament seria considerat un fet delictiu- i un tribunal especial, l’Audiència Nacional (abans es deia TOP, Tribunal de Orden Público) que empresona anarquistes basant-se en el fet de considerar-los presumptes autors d’uns comentaris -com “sin armas no hay revolución” o “o sobran políticos o falta gasolina”- i imatges publicats al Facebook.

També la posada en escena posterior als escorcolls i detencions és digna del règim: una tauleta amb material incautat que inclou peces de roba, martells, claus i un llibre de recuperació de la memòria històrica, a més de “perillosos” petards i tiraxines. Res de nou, ja que les estructures de poder en descomposició solen organitzar aquesta mena de muntatges per distreure l’opinió pública amb la creació de falsos enemics interns i per atemorir els sectors -cada cop més nombrosos- de dissidents i crítics amb el sistema.

Aquesta vella recepta s’aplica, amb absolut menyspreu cap a la proporcionalitat i els fets, al nou àmbit d’expressió i comunicació social representat per internet i les xarxes socials. El missatge és clar, i sona a advertència mafiosa: us vigilem a tot arreu i estem disposats a mobilitzar tots els recursos que calguin per castigar fins i tot les simples declaracions d’intencions de bel·ligerància envers l’actual status quo. Així, qualsevol moviment transgressor al carrer el titllen d’acció violenta, de kale borroka, d’estratègia de guerrilla urbana, però posar una mordassa a les xarxes socials i constituir la figura del “terrorisme de Facebook” és un nou gir de rosca repressiu -un altre…- que aprima encara més aquesta raquítica democràcia i ens aboca a una situació intolerable.

L’operació de l’Audiència Nacional, sumada a la contemporània petició de la Fiscalia de condemnes de fins a 5 anys i mig de presó i 7.500 euros de multa per a cadascuna de les inculpades per l’encerclament del Parlament de Catalunya el 15J, suposa, per a ells, un pas més en la consolidació de la seva impunitat i, per a nosaltres, un atac a les nostres llibertats i una amenaça. La resposta dels moviments i de la societat civil no pot ser altra que la solidaritat i la ferma repulsa d’un marc legislatiu -que serà encara més repressiu amb la reforma del Codi Penal impulsada per Ruiz Gallardón- que permet i afavoreix aberracions com aquestes.

Llibertat per a les 5 persones anarquistes detingudes!

Absolució de les persones encausades pels fets del Parlament de Catalunya del 15J!

Absolució de les persones encausades durant la vaga general del 29M!
Solidaritat activa entre les que lluiten!

No a la deriva repressiva de l’Estat i dels seus cossos armats!

Rereguarda en Moviment, plataforma solidària contra la repressió

20 de maig del 2013

http://rereguardaenmoviment.org/comunicat-sobre-lempresonament-de-5-persones-ordenat-per-laudiencia-nacional-el-tunel-del-temps/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció