CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de Rumb a Gaza sobre la situació actual de la II Flota de la Llibertat

Dilluns, 5 setembre, 2011

Des de mitjans d'aquest mes d'agost, el Gernika, el vaixell de Rumb a Gaza, està atracat en un port grec segur, estable i econòmicament assequible, fora de perill i de la fustigació burocràtica del Govern grec a què estava sent sotmès i amb totes les mesures necessàries de vigilància i manteniment garantides. Finalitza de moment el periple d'una embarcació que s'ha convertit en un símbol de la resistència de la societat civil enfront de les arbitrarietats dels poders polítics, militars i econòmics.


La fotografia del Gernika assetjat per patrulleres gregues va donar la volta al món i el va fer pujar a la categoria d'icona de la solidaritat i de l'activisme militant per la llibertat del poble palestí.

Pel que fa a la ingent ajuda humanitària donada per milers de persones de l'Estat espanyol durant el transcurs de la campanya i que està valorada en uns 600.000 euros, Rumb a Gaza informa a través d'aquest comunicat que es troba en contenidors del port grec del Pireu juntament amb el material de la resta d'organitzacions que componen la coalició internacional de la Segona Flota de la Llibertat. Igual que passa amb el Gernika, l'ajuda humanitària-principalment materials de construcció, sanitaris i educatius- està degudament custodiada i amb la seva situació administrativa en ordre.

Rumb a Gaza disposa ara d'un temps prou prolongat per abordar, de forma assossegada, un procés de reflexió i avaluació de la campanya des dels seus inicis el juny de 2010 fins el seu tram final aquest estiu, i per analitzar propostes de futur, perspectives en el suport a la lluita pel poble palestí i qualsevol altra qüestió que sorgeixi en aquest diàleg.

De moment, i a l'espera que s'iniciï aquest procés, podem afirmar que Rumb a Gaza ha aconseguit trencar el silenci mediàtic al voltant del bloqueig il.legal al qual l'Estat d'Israel sotmet al milió i mig d'habitants de la Franja. La campanya ha portat aquesta realitat a la ciutadania de tot l'Estat espanyol, institucions polítiques, partits polítics, organitzacions sindicals, associacions, mitjans de comunicació estatals i internacionals, el món cultural i intel.lectual ... Davant del silenci que Israel i els seus aliats busquen imposar, Rumb a Gaza ha impulsat la informació, el debat i la paraula.

Rumb a Gaza i la Segona Flota de la Llibertat també han evidenciat la complicitat amb l'Estat d'Israel de les autodenominades democràcies avançades, garants en última instància del bloqueig a Gaza i de l'ocupació del poble palestí. L'ordre il.legal del Govern grec d'immobilitzar els vaixells de la Flota i el silenci de tots els governs -inclòs l'espanyol- davant la vulneració dels més elementals drets dels seus ciutadans i ciutadanes van demostrar clarament l'alineament de les elits polítiques amb l'estratègia sionista.

Rumb a Gaza també ha contribuït a enfortir la xarxa de solidaritat amb el poble palestí a l'Estat espanyol, posant en contacte a activistes i organitzacions, ampliant els marcs d'actuació i cooperació i sumant noves persones al moviment. En aquest sentit, la campanya ha actuat com un potent element de dinamització i coordinació.

Aquests i altres punts seran analitzats en profunditat en el procés que ara comença. Des Rumb a Gaza volem agrair a totes les persones que han col.laborat d'una o altra manera amb la campanya el seu interès, dedicació, treball i suport i animar-los a continuar en la lluita per la llibertat del poble palestí, en la lluita per la justícia i els drets humans i en la lluita per un altre món, que no és només possible sinó necessari.

RUMB A GAZA

Setembre, 2011

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció