CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de SAT davant la repressió en els actes de benvinguda a la Laura

Dijous, 26 agost, 2010

Durant tot aquest temps la Laura Riera ha viscut la tortura, la dispersió i l’aïllament, fet que no és una excepcionalitat, sinó que en realitat és una quotidianitat que desgraciadament viuen quasi mil presos i preses polítiques.

- recordem el centenar de denúncies anuals a l’estat espanyol per tortures (ja sigui en el marc de la llei antiterrorista; com en el marc de la llei d’estrangeria o qualsevol detenció ordinària, denunciat per diferents col·lectius i fins hi tot, a l’informe “Sal en la herida” d’Amnistia Internacional i per organismes pels Drets Humans de l’ONU

- també recordem l’existència de règims d’aïllament i repressió dins de les presons en el marc dels règims FIES i DERT, declarats il·legals segons la sentència de la Secció 5 del Tribunal Suprem, pel magistrat Peces Morate el 11.09.2003;

- finalment l’existència de la dispersió, que vulnera els drets dels i les preses com dels seus familiars, amics i companys, ja que allunya a la presa de casa seva i del seu entorn amb tot el que comporta (La Laura durant aquests 9 anys ha arribat a estar a més de 1200 quilòmetres de casa seva, pretenent aïllar-la i posant en perill les vides d’aquells que cada setmana es desplaça’n per veure els seus.)

Totes aquestes mesures pròpies d’una dictadura amb la que es castiga i s’intenta exterminar a les veus dissidents amb els sistema, són la realitat de la Marina, la Lola i totes aquelles persones preses per distintes lluites que omplen les presons espanyoles.

Des de Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa volem denunciar l’assetjament d’aquest últims dies cap als col·lectius i entitats que volien donar la benvinguda a la Laura i cap aquells mitjans d’informació alternatius que no han fet altre que informar en un país sense llibertat d’expressió. Així que denunciem:

1. L’assetjament que està realitzant l’Audiència Nacional, a Rescat, SAT i la Comissió de Festes Populars del barri de Gràcia, que han donat suport als actes de benvinguda de la nostra companya Laura. Actes que prohibeixen perquè són una mostra més de la dissidència, i un tribunal com el TOP (ara Audiència Nacional) no ho pot permetre, ja que la seva funció és la repressió política al mes pur estil d’una dictadura, o­n la llibertat d’expressió i la dissidència política no tenen lloc. Com també denunciem les pressions del Ministeri d’Interior a CGT pel seu recolzament a les convocatòries de benvinguda.

2. Volem denunciar tota aquesta política il·legalitzadora que prohibeix la lliure manifestació i expressió. En la interlocutòria judicial distribuïda als mèdia per il·legalitzar l’acte, posa l'accent en la criminalització de diversos mitjans de comunicació no comercials, entre els quals Llibertat.cat i Kaosenlared o blogs com el de aj-gracia.blogspot.com i sareantifaxista.blogspot.com. El contingut de l'auto assenyala webs de col.lectius polítics i mitjans informatius com Kaos en la Red com a responsables de la difusió de l'acte de benvinguda a Riera pel sol fet d'haver cobert informacions d'interès públic.

3. Recordar que l'Audiència Nacional espanyola en mans de Pablo Ruz va admetre a tràmit el recurs interposat pel grup ultradretà Dignitat i Justícia i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que demanaven que impedís l’acte de benvinguda a Laura Riera.

4. Donar tot el nostre suport a les persones detingudes i identificades durant tot el dissabte.

Tant aquelles que van ser identificades, registrades i fotografiades anant a la presó de Can Brians I, a donar la benvinguda a la Laura.

Així com volem denunciar l’estat policial del dissabte 21 a Gràcia, o­n a més d’impedir l’acte programat, van detenir en Martí, portaveu de la Coordinadora de Festes Populars mentre llegia un comunicat per desconvocar l’acte, i va quedar en llibertat a les 12h del matí del diumenge, amb els càrrecs de desobediència, resistència a l'autoritat, i haver desobeït una ordre judicial. I volem denunciar també que durant la càrrega indiscriminada enmig d’un correfoc infantil ple de famílies i nens a Gràcia, van haver ferits i també van ser detinguts dos persones acusades de desordres, desobediència i resistència a l'autoritat. Altres persones van ser identificades pels carrers de Gràcia i també va haver un grup de persones van ser segrestades a la plaça del Respall, o­n no es deixava entrar ni sortir a ningú.

Ara més que mai seguim fermes, i com a col·lectiu antirepressiu seguirem donant el nostre suport als actes antirepressius i a les persones represaliades per l’Estat espanyol, la Generalitat o qualsevol ajuntament per les seves veus dissidents amb el sistema capitalista i els seus estats repressius i feixistes. D’aquesta manera donem tot el nostre suport als brindis pels presos i preses polítiques a o­n sigui, perquè tenim el dret i el deure de fer actes en suport a totes aquelles persones que són represaliades per la seva lluita al carrer contra aquest sistema opressor i capitalista..

UN COP MÉS BENVINGUDA LAURA!!!!

ON HI HA LLUITA HI HA REPRESSIÓ!

ON HI HA REPRESSIÓ HI HA SOLIDARITAT!

Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa