CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa davant les declaracions de Montserrat Tura sobre el cas Franki

Divendres, 9 maig, 2008

Davant les declaracions de Montserrat Tura, Consellera de Justícia, sobre la possibilitat que en Franki surti de la presó en règim de tercer grau, seguim reivindicant la seva llibertat, i ens reafirmem en la injustícia de la sentència. Per això cridem tothom que se senti compromès amb la lluita per les llibertats a participar a la manifestació del proper dissabte, 10 de maig a les 18h a la plaça Universitat de Barcelona.


En Franki no hauria d'haver entrat mai a la presó per haver esquinçat una bandera espanyola. Cal recordar que la pròpia sentència reconeix que no hi ha proves que acreditin la seva participació en suposades agressions a la policia municipal el dia dels fets, i que cap del agents implicats el va reconèixer.

Contràriament al que ha afirmat la consellera en assegurar que no es va recórrer la sentència en el seu moment, recordem que es van presentar recursos a totes les instàncies judicials de l'estat Espanyol on es podia fer: a l'Audiència Provincial la tardor de 2004 i al Tribunal Constitucional a principis de 2006, i que tots ells van ser desestimats. Fins i tot es va denegar la petició d'indult formulada des de l'Ajuntament de Terrassa, davant la pressió de gran quantitat d'entitats socials de la ciutat i de la resta del país.

Si el Govern de la Generalitat considerava injusta la sentència va desaprofitar totes les oportunitats per aturar-la.

Va ser l'administració pública (l'Ajuntament de Terrassa) qui va desencadenar l'empresonament d'en Franki interpostant una denúncia pel cercavila contra la bandera espanyola i europea de la festa major de 2002. Que posteriorment el mateix Ajuntament sol·licités l'indult no l'exonera de la seva responsabilitat i ratifica que no hi ha cap base per a la sentència.

Ara l'administració de la Generalitat no es pot amagar darrere l'argument que no hi ha vies legals per a l'absolució per quedar-se amb el tercer grau. Correspon a les institucions d'un estat que es presenta de Dret resoldre un cúmul d'injustícies i arbitrarietats que han conclòs amb l'empresonament injustificat d'en Franki i que fa anys que es podria haver evitat.

Les organitzacions que recolzem en Franki i la seva família convidem a participar a la manifestació de dissabte per reclamar la seva posada en llibertat.

Manifestació a Barcelona, dissabte, 10 de maig, a les 18 hores, Plaça Universitat

Campanya Franki Llibertat

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

8 de maig de 2008