CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de suport de CGT Ensenyament a la vaga del 3 de març contra el model universitari 3+2

Dimarts, 1 març, 2016

Aquesta vaga d'estudiants convocada pels sindicats FER, SE i SEPC pel dia 3 de març (i pel SEPC de la UAB els dies 1,2,3) ve motivada per l'anunci de l'implementació del 3+2, enlloc del 4+1 actual (quatre cursos de grau més un de màster).

El fet és que al marge de l'augment de taxes universitàries la gestió que s'està fent des de les universitats dels cursos de màsters està resultant lamentable, i semblen respondre més a la recerca de beneficis privats que no pas a criteris pedagògics.

D'una banda els màsters oficials (ja de per sí prou cars) representen només un 40% de l'oferta. Els no oficials estan resultant fora de l'abast de les butxaques d'una gran part dels estudiants i les seves famílies.

És més, en l'actualitat ens estem trobant amb graus sense continuitat en màsters oficials. Les universitats públiques gestionen i hi posen les infraestructures, mentre que alguns privats s'omplen les butxaques. Estem parlant de màsters que poden oscilar entre els 3000 euros als 12000 o més per curs.

La pregunta és: quants dels alumnes que cursen l'ESO i el Batxillerat en l'actualitat no podran accedir als estudis universitaris per motius econòmics?

Podeu llegir el comunicat de les seccions sindicals de CGT a la UB i a la UAB:
https://cgtuab.wordpress.com/2016/02/28/3-de-marc-aturem-la-deriva-de-les-universitats/

Des de CGT animem doncs als docents de primària i, especialment de secundària, que estimuli la informació sobre les dificultats econòmiques que planteja la universitat per a una gran part de famílies i que en recolzi les protestes.

En tot cas, demanem es respecti el dret a la vaga dels i les estudiants, i us adjuntem un comunicat amb alguns aclariments al respecte per si us pot ser d'utilitat:
http://cgtense.pangea.org/spip.php?article3703IU

Quin sentit té la nostra feina, enfocada a l'estimul de la formació, si la gent es troba amb una barrera infranquejable en acabar l'institut?

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article4429

>>> Podeu trobar les raons per la convocatòria de vaga dels sindicats d'estudiants que la convoquen:

http://www.insurgente.org/index.php/mas-noticias/mas-noticias-insurgente/item/20138-el-frente-deestudiantes-convoca-huelga

http://www.sepc.cat/blog/2016/02/22/prou-imposicions-espanyoles-i-europees-per-una-educaciodigna-en-una-terra-lliure-mai-mes-una-educacio-sense-nosaltres/

http://www.sindicatdestudiants.net/index.php?option=com_content&view=article&id=716:tots-a-lavaga-el-3-de-marc-13-i-14-dabril-la-lluita-continua&catid=31&Itemid=78

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/educacio/vaga-estudiants-universitat-contra-reforma-32-graus-tres-anys-4933621

https://www.llibertat.cat/2016/02/tres-dies-de-vaga-a-l-uab-a-favor-de-laparalitzacio-del-3-2-34138