CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat del Comitè de conveni de TMB als treballadors/es de Nissan

Dimarts, 25 novembre, 2008

Carta oberta als treballadors/es de NISSAN dels treballadors/es de TMB.

Companys: volem transmetre-us tota la nostra solidaritat i nostre recolzament en aquests moments difícils que us estan tocant viure. No dubtem ni per un instant que tota la raó està de la vostra part perquè no pot ser ni es pot permetre, que multinacionals com NISSAN s'instal·lin a Catalunya amb ajudes de tot tipus, terrenys, subvencions, etc. , tot això amb diners públics, i quan arriba el dia que deixen de guanyar la quantitat de diners que pretenen, vulguin anar-se'n a Tailàndia, Txèquia o on sigui, deixant milers de treballadors i les seves famílies en el carrer.


Davant l'actitud covarda de Montilla i el seu tripartit, vosaltres heu decidit plantar-li cara a la situació i lluitar per a defensar els llocs de treball. Nosaltres, els conductors de TMB entenem perfectament la vostra situació, ja que fa menys d'un any vam començar una lluita per a poder descansar dos dies a la setmana. La nostra lluita va ser difícil, ja que, com vosaltres, vam haver d'enfrontar-nos a la prepotència empresarial i, en el nostre cas també a l'alcalde Hereu, i a més, als caps dels grans sindicats, Coscubiela i Álvarez, que es van pronunciar oberta i públicament (fins i tot per TV) en contra nostra.

A pesar que vam tenir diversos companys presos i ferits pels mossos de Saura i 52 companys sancionats per la Direcció de TMB, després de 18 dies de vaga assolim guanyar el pols. Sabeu quin va ser el secret de la nostra força? L'Assemblea General, on tots els companys participem, opinem i després votem a mà alçada els passos a seguir. Aquesta manera de funcionar ens va donar la unitat que ens va servir per a lluitar, és a dir, la unitat de tots els treballadors per a una mateixa finalitat.

A més, nosaltres, com vosaltres, vam tenir la simpatia de la resta dels treballadors i del poble de Catalunya i d'Espanya. Per a això busquem el suport dels altres treballadors, associacions de veïns, comitès d'empresa, estudiantes, etc. i assolim engegar un ampli moviment popular a favor de la nostra causa.

La vostra situació és similar, ja que tot el món sap que Nissan vol cometre una gran injustica pel que no seria difícil assolir una solidaritat efectiva de la resta dels treballadors. Vosaltres sabeu millor que ningú el que heu de fer. Per la nostra banda solament volem transmetre-us la nostra pròpia experiència, perquè l'aprofiteu, si d'alguna cosa us serveix. I per descomptat, la nostra solidaritat, el nostre suport total i absolut.

Per al que necessiteu estem al vostre costat. Salut, una forta abraçada i … NI UN SOL ACOMIADAMENT A NISSAN!!

Comitè de Conveni Autobusos de TMB