CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat del comitè de la vaga indefinida del personal tècnic de Telefónica-Movistar: canvi de cicle

Dilluns, 22 juny, 2015

Comunicat del comitè de la vaga indefinida del personal tècnic de Telefónica-Movistar: canvi de cicle

L'assemblea de treballadors i treballadores en vaga indefinida de Movistar, després de 74 dies de vaga, vol fer pública la següent declaració.

La lluita per la dignificació de les condicions laborals d'aquest sector ha d'entrar en una nova fase, adequant-se al nou escenari que s'ha configurat, fruit de la vaga.

Aquest escenari és el que ja predèiem com el més probable: Telefònica (en aquest cas el seu entramat subcontratador) i els sindicats oficialistes reunits en una taula de negociació que, si no fos per la nostra lluita, no s'hauria donat mai.

Aquesta taula de negociació, que té la missió de desenvolupar un acord massa vacu de contingut i en principi concebut per frenar l'abast de la vaga i limitar les seves reivindicacions, ha de ser fiscalitzada de forma permanent mitjançant la mobilització, si volem que mínimament sorgeixin d'ella acords que suposin una millora real de les condicions laborals i salarials del sector.

Tot i la irrupció dels sindicats oficialistes en la vaga que sempre van actuar sense tenir en compte la gent afectada per les pèssimes condicions de treball del sector, la vaga ha tingut una durada insòlita i ha sabut superar amb èxit nombroses dificultats. Hem anat superant etapes i ara estem en el moment que, per poder continuar la lluita amb garanties, hem de canviar la fase de la mateixa.

La vaga s'ha de prendre un respir, recompondre les seves files, articular al voltant del moviment acte organitzatiu que es aconseguit crear, per tornar a ser novament l'instrument adequat per fer front a la nova situació.

Aquesta fase de la mobilització que avui deixem enrere ha estat llarga, molt difícil, però hem de dir obertament i amb ple convenciment que ha valgut la pena. Hem crescut mitjançant la lluita. Hem descobert que podem fer front a les injustícies, per gran que sigui el causant de les mateixes. Hem conegut, contactat i lluitat al costat de persones que, tot i treballar en el mateix sector, amb prou feines ens coneixíem.

Hem estat capaços de lluitar juntes persones de plantilles fragmentades de diferents empreses que s'han unit, subcontractades i autònomes. Hem entès el valor d'una paraula que s'usa massa vegades per definir una cosa així com la caritat, i que hem comprès que no, que té un altre significat, que és unitat, empatia, confluència d'interessos, companyonia i sobretot, saber-se part de un tot que té els mateixos objectius: la justícia social i la igualtat de drets de tots i totes. Aquesta paraula és Solidaritat.

Pel terreny del concret, l'amortiment parcial de la caiguda del barem, l'eliminació de les penalitzacions, així com l'eliminació d'un graó de subcontractació, són fruit de la vaga, de la nostra mobilització, i no de l'habilitat negociadora de cap sindicat. La lluita directa i participativa ens dóna el que la passivitat d'aquests sindicats, que s'autoanomenen representatius sense comptar amb l'opinió dels i les treballadores, ens treu.

A hores d'ara del manifest, hem de denunciar també el comportament deslleial de Telefónica i la interpretació torticera que ha fet de l'acord assolit per al desallotjament voluntari de l'MWC. La voluntat dels i les treballadores sempre va ser negociar, i en efecte, quant vam obtenir la concreció d'una negociació, vam abandonar la tancada (que es va produir, recordem-ho, quan portàvem gairebé dos mesos de vaga indefinida) sota el compromís que Telefónica renunciaria a accions legals contra els tancats.

Doncs bé, a dia d'avui, Telefónica ens amenaça amb que es reserva el dret a demanar danys i perjudicis a Aitzol, un dels nostres portaveus, mentre la Fiscalia segueix d'ofici amb la causa penal contra ell. Entenem que els dos moviments són una clara transgressió dels acords allà assolits i ja vam anunciar públicament que respondrem amb la mobilització, treballadora i ciutadana, a tan gran agressió. Exigim a Telefónica que retiri activament la denúncia mitjançant escrit a Fiscalia i que renunciï a la petició de danys i perjudicis. Aitzol és ja un símbol d'una lluita exemplar, i anem a defensar-lo, a ell ia aquest moviment acte organitzatiu, com a elements fonamentals per a la futura mobilització.

El canvi de fase en la lluita, doncs, es concretarà de la següent manera:

1.-Volta generalitzada i ordenada a la feina a partir de dilluns 22 de juny. Tornem per garantir la continuïtat de la lluita, per reorganitzar-, enfortir les caixes de resistència i donar una oportunitat al compromís verbal de que en dos o tres mesos anaven a concretar importants millores de les nostres condicions de treball.

2.-Portem la volta a la vaga, si no es produeixen millores significatives, a la tardor d'aquest any 2015.

3.-La vaga indefinida mantindrà la seva vigència legal per donar cobertura a les negociacions en marxa en Bizkaia i Gipuzkoa, així com en algunes empreses de la resta del territori, on hi ha entaulades negociacions d'alguns serrells laborals i econòmics pendents de resoldre, com és el cas de Cotronic a Barcelona.

4.-Un cop resolts aquests serrells, consideraríem la possibilitat de suspendre efectivament la vaga per un període mínim de tres mesos, fins valorar l'evolució dels acords de millora que es vagin publicant.

Volíem fer esment també a un aspecte de la lluita. El compromís de les escales és una eina que ha d'ajudar-nos a forçar un canvi en les condicions laborals del sector. Per a això, és indispensable que s'obri un debat públic sobre quines opcions hi ha per fer-lo complir de forma efectiva i portar-lo a terme. La resposta xulesca de Telefónica dient que cap empresa de Telecomunicacions oferirà condicions laborals dignes ens ha de portar a una profunda reflexió. No podem dir que "sí, es pot" i quedar-nos al simple intent.

No volem acabar aquest comunicat sense agrair de tot cor l'enorme solidaritat rebuda per part de tantes persones, organitzacions, col·lectius, mitjans de comunicació alternatius, ateneus, associacions de veïns, sindicats ... ens fa por deixar-nos a algú, però és que ha estat tan i tan gran el viscut ... Gràcies de tot cor, ens teniu per el mateix que us tenim a vosaltres i vosaltres, per lluitar per la dignitat i la justícia en aquest món.

Ens veiem a la lluita, i serà aviat.

Salut i lluita. Fins vèncer.

Comitè de vaga indefinida de personal tècnic de Telefónica-Movistar

Divendres 19 juny, 2015


La plantilla de Telefónica atura la vaga fins a la tardor “per recobrar forces”
Només es mantindrà l'aturada a les províncies de Biscaia i Guipúscoa, així com a la subcontracta Cotronic, una de les deu que treballa per Telefónica a la demarcació de Barcelona

Les vaguistes han agraït el suport rebut per part de diferents col·lectius socials /Pau Fabregat

La compareixença d'Aitzol Ruiz i Javier Marco, avui a la seu de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, ha estat carregada d'emotivitat. Després de 74 dies de vaga indefinida, han anunciat que, el 22 de juny, tornaran a treballar: “Per prendre'ns un descans, recompondre files i articular-nos al voltant del moviment autoorganitzatiu que s'ha aconseguit crear”. “Hem anat superant etapes i ara estem en un moment en què, per poder continuar la lluita amb garanties, hem de canviar de fase”, ha explicat Ruiz davant la premsa i en companyia de nombroses entitats i organitzacions polítiques i sindicals que els han donat suport des del començament de la lluita.

La convocatòria legal de la vaga es mantindrà per donar cobertura als comitès locals de les províncies de Biscaia i Guipúscoa i, també, d'algunes subcontractes molt precaritzades, que mantindran l'aturada fins a aconseguir uns compromisos mínims de les empreses –és el cas de Cotronic a Barcelona. També han qualificat els dos mesos i mig de vaga com una temporada “dura i difícil”, però que “ha valgut la pena”. “Hem descobert que podem fer front a les injustícies, per molt poderós que sigui qui les causa”, ha emfatitzat el portaveu enmig de forts aplaudiments.

La convocatòria legal de la vaga es mantindrà per donar cobertura als comitès locals de les províncies de Biscaia i Guipúscoa i d'algunes subcontractes molt precaritzades
Ruiz ha destacat que s'hagi aconseguit amortir parcialment la caiguda dels barems i l'eliminació de les penalitzacions i de l'esglaó de subcontractació, algunes de les reivindicacions de la vaga. “La lluita directa i participativa ens dóna el que la passivitat d'aquests sindicats, que s'autoanomenen representatius sense comptar amb l'opinió dels i les treballadores, ens pren”, ha dit fent referència directa al paper que han jugat CCOO i UGT aquestes setmanes. També ha denunciat el comportament “deslleial” de Telefónica i la “interpretació matussera” que ha fet de l'acord aconseguit pel desallotjament voluntari de la botiga del portal de l'Àngel. Han reclamat a l'empresa que retiri totes les demandes penals i civils relacionades amb la vaga, també les reclamacions patrimonials amb què la companyia amenaça el portaveu del comitè de vaga, Aitzol Ruiz.

Javier Marco, per la seva banda, ha advertit que l'aturada de la vaga tindrà vigència fins a la tardor i que, en cas que no hi hagi canvis reals de la situació laboral, es tornarà a les mobilitzacions “encara amb més força”. Com a colofó, han volgut “agrair de tot cor” l'enorme solidaritat rebuda per part de les entitats veïnals, sindicals, ateneus, mitjans de comunicació alternatius i la ciutadania organitzada al llarg d'aquestes setmanes i han recordat que “s'haurà de seguir treballant de manera constant” per aconseguir que El Compromís de les Escales sigui una “eina de pressió efectiva” a la companyia de telecomunicacions i tot el seu entramat de subcontractes.

FONT: LADIRECTA.CAT

Més informació:

www.teleAfonica.net
mail: teleafonica@ymail.com

- TWITTER TELEAFONICA


http://bambuser.com/v/5600843


http://bambuser.com/v/5600852


http://bambuser.com/v/5600861


http://bambuser.com/v/5600865


http://bambuser.com/v/5600868


http://bambuser.com/v/5600869

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció