CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat del comité de vaga de la UAB respecte les agressions policials i la tancada del passat dimarts

Dijous, 6 març, 2008

Lluís Ferrer, el rector de la UAB, ordena als Mossos d’Esquadra carregar contra els i les estudiants.

Dimarts 4 de març, en el marc de les activitats i accions del Comité de Vaga de la UAB, 40 estudiants es van tancar a la Facultat de Lletres de la UAB per de­nunciar l’imposició del procés de Bolonya exigint al rectorat que fes pública la manca de finançament públic que pateix la UAB i la defallida que té, en una roda de premsa. Més d’un centenar d’estudiants s’havien concentrat a les portes de la Fac­ultat de Lletres per donar suport a la gent de dins.


Els mossos d’esquadra van carregat indiscriminadament contra els estudi­ants concentrats pacíficament després de tancar les llums per evitar que les càmeres dels mitjans de comunicació enregis­tressin les agressions. Mentre els membres del rectorat juntament amb part de l’equip del deganat de lletres observava la càrrega des d’un passadís elevat i protegit.

Es van produir nombrosos ferits. Tres persones van requerir assistència sanitària d’urgència, ja que tenien traus al cap. Aquesta actuació dels mossos ha estat realitzada sota l’autorització del rector de la UAB, Lluís Ferrer.

Des de l’època franquista mai cap rector de cap universitat Catalana havia donat ordre d’entrada als cossos de seguretat per carregar contra els i les estudiants que es manifestaven en contra.

No a l’entrada de la policia a la Universitat!

No a la repressió policial!

No a Bolonya!

Universitat pública i de qualitat!

Comitè de vaga de la UAB


Demandes del Tancament

Convocatòria i enviament de nota pública per una Roda de Premsa amb tots els mitjans amb la presència mínima del Rector, Vicerector d’Afers Acadèmics i Gerent per tal de comunicar els següents tres punts:

Actualment les universitats, i en aquest cas la UAB, entenen que no es pot aplicar la LOU, l’EEES i les àrees lligades en aquest procés a causa dels greus dèficits estructurals que pateixen pel que fa a la manca de personal i les seves condicions laborals a més del dèficit de finançament públic.

·L’actual situació de quiebra econòmica de la Universitat per manca de finançament públic per mantenir el seu funcionament actual i els mínims estàndards de qualitat académica i investigadora i d’equitat social que s’el pressuposa a la universitat pública en tant que servei públic. I la situació vulnerable pel que fa a la seva autonomia envers les ofertes d’inversió per part dels lobbies empresarials.

·La inexistència d’una línea de finançament públic per garantir l’aplicació de la reforma de l’ensenyament superior establerta per la LOU i l’EEES i totes les àrees a relacionades amb aquest procès (com ara, l’Agència Europea de Investigació), amb garanties de qualitat acadèmica, investigadora i d’equitat social per al conjunt del sistema universitari (beques per estudiants, beques de mobilitat, implementació de noves tecnologíes, aplicació de noves pedagogies, introducció de nous sistemes docents...)

·L’actual situació situa a les universitats i, en el cas específic a la UAB, en un equilibri molt dubtós pel que fa al compliment de la legislació laboral vigent alhora de cobrir les necessitats d’investigació, docència i serveis de la universitat.

·Per tal cosa, anuncia i denúncia públicament:

a) Que la greu manca de finançament públic actual impedeix a les universitats, i en aquest cas a la UAB, assolir els objectius que ha de tenir en tant que institució pública (producció i transmissió de coneixement, desenvolupament social, formació de ciutadans democràtics amb una formació de qualitat i substantiva, ...)

b) Que en tant no s’articuli un sistema de finançament públic amb garanties d’equitat del sistema d’universitats públiques, i en aquest cas la UAB, aquesta universitat paralitza l’aplicació de la LOU i del RD de Graus a la UAB.

c) La elevació d’aquesta postura a la Generalitat, la Associació Catalana d’Universitats Públiques i al Govern de l’Estat espanyol i a totes les instàncies per tal de que s’obri un debat PÚBLIC i amb la participació de tots els sectors implicats amb garantíes democràtiques sobre quin i com ha de ser el futur de l’ensenyament superior.1500 estudiants ocupen el rectorat de la UAB el dimecres dia 5 en protesta per la repressió policial i l'actiutud del rector

Comunicat d'Alerta Solidària

En front de la brutalitat amb que ha estat reprimida una protesta absolutament pacífica contra el Procés de Bolonya, 1500 estudiants han participat el dimecres 5 de març en una marxa convocada des de la Plaça Cívica de la universitat fins a l’edifici del Rectorat. Un cop allà, els estudiants han ocupat, al crit de “Rector dimissió” i “Fora Mossos de la universitat”, la planta de l’edifici on es troba el despatx del rector, que ha fugit, acovardit per les circumstàncies, abans que la marxa arribés al Rectorat.

L’estudiantat de la UAB ha respost massivament a la crida de les assemblees i sindicats d’estudiants per a protestar contra el brutal desallotjament de la Facultat de Filosofia i Lletres efectuat pel cos de Mossos d’Esquadra. El resultat de l’actuació policial, autoritzada pel Rector de la UAB, Lluís Ferrer i pel Secretari General de la UAB, Rafael Grasa, va ser de 35 estudiants identificats i 31 ferits de diversa consideració.

Les estudiants exigeixen la dimissió immediata de Ferrer i Grasa, així com la de Joan Carbonell, Vicerector d’Estudiants de la UAB, no només per haver autoritzat l’acarnissada actuació policial d’ahir, sinó, en el cas de Carbonell, per haver restat immutable mentre veia amb els seus propis ulls com els Mossos apallissaven els seus estudiants.

Davant d’uns fets tan greus, Alerta Solidària volem denunciar aquest nou episodi repressiu protagonitzat pels Mossos d’Esquadra, encaminat a desmobilitzar l’estudiantat que s’organitza políticament dins la universitat per a lluitar contra la seva privatització. Des d’Alerta volem, també, encoratjar els i les estudiants a continuar tan legítima reivindicació i a prosseguir amb tanta força com fins ara la seva lluita contra el Procés de Bolonya.

Mossos d’Esquadra, ni a la universitat ni enlloc!

Alerta Solidària