CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat del Comitè d’empresa de Ficosa Electrònics en resposta a l’empresa

Dissabte, 23 juliol, 2011

Després de la nota informativa per part de l'Empresa, apareguda el dia 15 de juliol, i com resposta a les diverses declaracions aparegudes en els diferents mitjans de comunicació, des del Comitè d'Empresa volem fer les següents matisacions:

* El Comitè va proposar al Grup Ficosa que per a negociar l'aplicació de les taules salarials, s'activés els Transfers, perquè consideràvem que l'aturada d'aquests era un xantatge per a imposar la pujada que ells van proposar.

* Que en cap moment des de l'Empresa s'ha fet arribar altra xifra per a la pujada dels salaris que la de 1'75%, i no la de 2'85% ampliable al 3'85% si s'assoleix un resultat positiu.

* Que en cap moment aquest Comitè s'ha negat a negociar cap procés de homogenització, el que no s'està disposat a negociar sota Xantatge.

* Que amb la paralització dels Transfers de línies de producte FICOSA provinents d'Europa per a cobrir la progressiva baixada de la producció de TV en l'antiga planta de SONY, s'està incomplint els acords signats en la Delegació del Treball de la Generalitat de Catalunya. Aquesta paralització posa en perill la cobertura dels llocs de treballs de l'esmentada baixada de producció de TV i no té res que veure amb els processos de negociació amb els diferents Comitès de la Planta.

* Que el comitè d'empresa en reiterades ocasions va preguntar a l'empresa sobre l'aplicació de la pujada salarial i aquesta no va mostrar la seva posició fins a esgotar els terminis previstos per a això.

* Que a dia d'avui no hi ha en la Planta de Viladecavalls una mostra tangible del tan esmentat Pla Industrial que ha de donar treball, segons les declaracions del Sr. Pujol, a 1700 persones. De moment la Planta segueix pervivint del producte TV, la producció del qual es redueix progressivament.

* Que l'amenaça del ERO TEMPORAL no és resultat de la postura del Comitè d'Empresa, sinó de l'actitud de l'Empresa al no implementar la reconversió industrial pactada en els acords SONY-FICOSA. A més aquestes línies no cobreixen les aproximades 200 persones amenaçades amb aquest ERO TEMPORAL.

* Que el plantejament d'aquest possible ERO TEMPORAL, no s'ha comunicat directament al Comitè, saltant-se els procediments legals, pel que és catalogable com una altra amenaça i xantatge cap a la Plantilla per part de l'Empresa.

El Comitè d'Empresa de IDNEO secunda, sense cap tipus de reserva, al Comitè d'Empresa de FICOSA ELECTRONICS.

Comitè d'Empresa de Ficosa Electronics